Spectacol extraordinar al studenților din China
În ritmuri folclorice și moderne

Festivalul Tradițional Chinezesc Mijlocul Toamnei, organizat de Institutul CONFUCIUS ULIM, a continuat, la Filarmonica Națională Serghei Lunchevici din capitală, cu spectacol muzical extraordinar Culorile Culturii Chineze, susținut de trupa studenților din Universitatea Pedagogică de Est din China. Ei au adus în dar tinerilor din R. Moldova, pasionați de limba și cultura lor, un concert de dans, muzică corală și cu interpretări la instrumente tradiționale chinezești. Artiștii din Țara Marelui Zid au fost primiți de publicul nostru cu ropote de aplauze. Trupa evoluează, frecvent, pe scenele Chinei, câștigând premii internaționale de performanță artistică.

Publicul nostru a urmărit cu sufletul la gură spectacolul neobișnuit al unei Chine, păstrătoare a tradiției și modernității în artă, marcată de o cromatică distinctă. Una dintre surprizele serii au fost cei doi prezentatori de excepție – alături de Tao Jianing, unul dintre membrii trupei, pe scenă a apărut și Diana Stahi, studentă a Institutului CONFUCIUS ULIM, vorbind într-o minunată limbă chineză.

În ultimii ani, artiștii din Țara Marelui Zid și-au reprezentat universitatea în SUA, țările europene și Africa de Sud. Devenind un simbol al tinerilor chinezi, ei deseori însoțesc delegațiile oficiale din Shanghai, în timpul unor vizite. Succesul la cele mai multe competiții se datorează talentului artiștilor de a combina mișcările tradiționale cu cele moderne. În repertoriul ansamblului se regăsesc melodii populare chinezești.

Trupa a evoluat de mai multe ori pe scena Shanghai-ului, dar și în Beijing și Africa, fiind cald primit de spectatori.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


12.10.2017