Conferințe științifice aniversare, cu universitari din UE, SUA și Asia

ULIM - 25 de ani: Sapientia et Virtus


La 16 octombrie, ULIM aniversează 25 de ani de la fondare. Cu această ocazie, își anunță prezența importante personalități academice din Armenia, Belarus, China, Franța, Israel, Italia, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Spania, Turcia, SUA, Ucraina, Ungaria și R. Moldova, invitate să participe la o serie de conferințe științifice în cadrul facultăților, cu genericul Universitas Europaea: spre o societate a cunoașterii prin globalizare și europenizare. În perioada 13-20 octombrie, la ULIM, facultățile organizează manifestări de profil.

La 16 octombrie, ULIM aniversează 25 de ani de la fondare. Cu această ocazie, își anunță prezența importante personalități academice din Armenia, Belarus, China, Franța, Israel, Italia, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Spania, Turcia, SUA, Ucraina, Ungaria și R. Moldova, invitate să participe la o serie de conferințe științifice în cadrul facultăților, cu genericul Universitas Europaea: spre o societate a cunoașterii prin globalizare și europenizare. În perioada 13-20 octombrie, la ULIM, facultățile organizează manifestări de profil (Aici e programul detaliat).

Conferințele aniversare vor culmina, vineri, 20 octombrie, cu o sedință în plen, în cadrul căreia se va desfășura ceremonia extraordinară de acordare a titlului Doctor Honoris Causa ULIM, ex-ambasadorului SUA în R. Moldova, Excelenței Sale Asif CHAUDHRY, vicerector al Universității de Stat din Washington. Alt eveniment de vârf va fi Ordinului Legiunea de Onoare prof. univ. dr. Ana GUȚU, prim-vicerector ULIM, cu un discurs de prezentare a Excelenței Sale Pascal VAGOGNE, ambasadorul Franţei în R. Moldova. Ședința se va încununa cu prelegeri în plen ale distinșilor universitari din SUA și Portugalia. 

”Criza universităţii europene este o temă mult dezbătută în ultimul timp, în cheia schimbării revoluţionare, ce transformă vechea universitate (citadelă a tradiţiei, a unei cunoaşteri stabilizate) într-o instituţie de tip nou. Astăzi, în Europa, dar, mai ales, în Statele Unite, astfel și pe plan mondial, Universitatea devine tot mai mult locul inovaţiilor şi creaţiei. Actualmente, universităţile şi-au schimbat perspectiva de la conservarea ştiinţei - la funcţia lor activă, de proiecte teoretice şi de cercetare experimentală. Condiţia postmodernă ţine de societatea cercetării, de economie bazată pe cunoaștere”, se menționează în Argumentul conferinței.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


12.10.2017