Memorandum de colaborare dintre Virginia State University din SUA și ULIM
"Pregătim studenți pentru o economie globalizată"

Azi, la ULIM, se află o delegație de la Virginia State University, reprezentată de dr. Ceslav Ciobanu, profesor și ex-ambasador al R. Moldova în SUA și dr. Dawit Haile, decanul Colegiului de Inginerie și Terhnologii (College of Engineering and Technology), pentru a participa la evenimentele dedicate aniversării a 25-a de la fondarea instituției noastre. În cursul dimineții, înalții oaspeți au avut o întrevedere cu rectorul Andrei Galben. În cadrul acesteia, a fost încheiat un memorandum de colaborare (Memorandum of Understanding) dintre cele două universități.

Prioritatea unui parteneriat cu Facultatea Informatică, Inginerie si Design

Documentul prevede oportunități pentru activități și programe de studii comune, în special de scurtă durată, de cercetare, codiplomare, schimburi academice pentru facultăți, de materiale și reviste, în vederea unor relații de colaborare, inclusiv în instruirea profesorilor.

Dl. Andrei Galben și-a exprimat satisfacția față de inițierea cooperării academice și de cercetare dintre ULIM și una dintre cele mai cunoscute universități americane. ”Este un eveniment istoric. Acordul de față va influența, incontestabil, îmbunătățirea standardelor educaționale, la ULIM și tehnologiilor aplicate în viitor. Mai mult, sunt adeptul pragmatismului nu doar în procesul de studii, ci și al cercetării științifice în R. Moldova, de aceea, tind să contribui la schimbări radicale în această direcție”, susține academicianul Andrei Galben.

Dl. Dawit Haile a transmis cele mai calde salutări din partea rectorului Virginia State University, în persoana dlui  dr. Makola M. Abdulah, care a delegat înalții oaspeți, să definitiveze semnarea acordului cu ULIM și să inițieze cooperarea interuniversitară, întâi de toate, cu Facultatea Informatică, Inginerie și Design. Decanul College of Engineering and Technology a subliniat importanța vizitei, la ULIM, apreciind activitatea și experiența rectorului Andrei Galben pentru viitorul noii generații de tineri, care au ce învăța de la el. ”Noi pregătim studenți pentru o economie globalizată”, afirmă dl. Dawit Haile.

Inițierea unei cooperări productive și durabile

Rectorul Andrei Galben a povestit oaspeților despre potențialul intelectual înalt al R. Moldova, dovadă fiind  prestația excepțională a dlui Ceslav Ciobanu, la Virginia State University, dar și a multor altor distinse personalități de la noi, în străinătate. Domnia sa și-a manifestat bucuria de-a începe un parteneriat globalizat, ULIM având un proiect de acest fel, cu universități din Coreea, Japonia, China, Ungaria etc.

Dl. Ceslav Ciobanu, care a facilitat inițierea acestui acord, și-a exprimat speranța unei cooperări productive și durabile între cele două instituții de învățământ superior, în contextul în care ULIM va beneficia și de alte parteneriate în cadrul unui consorțiu larg de universități americane, din care face parte Virginia State University, alături de importante corporații, precum Airbus Grup și Siemens

La întrevedere, au mai participat dl. Vladimir Chirinciuc, vicerectorul pentru relații internaționale și dna Valentina Ciumacenco, directoarea Centrului Cooperare Internațională. La finalul evenimentului, în semn de mare respect, dl. Dawit Haile a oferit un cadou dlui Andrei Galben, ca simbol al parteneriatului global între universități, în cadrul căruia ULIM devine un actor bine văzut.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM

FOTO: Andrei Colța


09.11.2017