10 Motive să aplici pentru studiile de masterat la ULIM

Potrivit Biroului Statistic al Muncii din SUA, 18% din toate posturile vor necesita o diplomă de masterat până în 2022. Pe piața de muncă din ce în ce mai competitivă de astăzi, beneficiile unei diplome de master vă pot ajuta să vă diferențiați și să rămâneți un angajat valoros. Doriți să vă deosebiți de ceilalți colegi de muncă? Mai jos sunt câteva modalități prin care câștigarea unei diplome de master vă poate ajută să prosperați în carieră.

Relevanța pentru cariera aleasă este probabil unul din criteriile cel mai des folosite pentru selectarea unui program de studii aprofundate și anume unul de master.

Când e momentul cel mai potrivit să faci un master?

Perioada de după absolvirea facultății e cea mai potrivită pentru alegere programului de master relevant.

Este important să iți permiți o perioada de muncă efectivă pentru a înțelege specificul profesiei de practicare și pentru dezvoltarea unei cariere.

Mai jos am descris avantajele unui program de Masterat la ULIM.

Vezi de ce ar fi bine să fii studentul nostru începând cu anul acesta:

1. Relevanță pentru carieră

Obținerea diplomei de master îți oferă atât de multă versatilitate în viața profesională, deoarece te face să devii un specialist în domeniu și astfel îți crește cererea pentru recrutarea în corporațiile locale, internaționale și multinaționale,  care vine cu mai multă responsabilitate.

Versatilitatea este una dintre trăsăturile cele mai dorite de atins, deoarece îți va permite să faci mai mult în viață; dacă deții doar o diplomă de licență te va lega destul de mult până la o singură cale de carieră și ce se întâmplă dacă se dovedește că nu te bucuri de acel drum ales? Va trebui să te întorci la școală și să obții încă o diplomă de licență sau de asociat pentru un domeniu diferit, în caz că nu deții un master, de asta noi propunem cele mai complexe programe de master care te vor pregăți în timp scurt pentru o nouă profesie.

Dacă dorești să faci o schimbare de carieră, masteratul poate fi o modalitate excelentă de a câștiga experiență și de a facilita această schimbare.


2. Schimbări în Carieră
În mod similar, în cazul în care o carieră aleasă de tine nu are nimic de-a face cu ceea ce ai studiat în calitate de licențiat, probabil că vei avea nevoie de un master pentru a putea obține educația de care ai nevoie. Din moment ce diplomele de licență cu normă întreagă necesită patru ani de studii, multe programe de masterat sunt oferite online, cu jumătate de normă și / sau sub forma de cursuri de seară și de weekend pentru a se potrivi cu programele profesionale de lucru.
De asemenea, o diplomă de master permite "actualizarea" angajatului. Dacă ai obținut licența de la un colegiu care nu este deosebit de bine cunoscut, un master de la o școală cu o reputație bună îți poate îmbogăți enorm CV-ul. În mod similar, performanța academică la un program de masterat poate compensa gradele de licență pentru elevi.

Un alt avantaj deosebit de a câștiga gradul de masterat este versatilitatea pe care o va oferi în viața profesională. Nu numai că vei fi calificat pentru domeniul de nișă pe care îl deții în gradul de masterat, dar îți va permite, de asemenea, să te califici pentru un spectru mai larg de cariere în acel domeniu de carieră. De exemplu, dacă diploma de master este în administrarea afacerilor, atunci eșți calificat pentru aproape toate locurile de muncă de birou / de afaceri disponibile acolo. Acest lucru se datorează faptului că angajatorii înțeleg că pentru a dobândi o diplomă de master, un student trebuie să însușească un spectru mai larg de subiecte în afară de a învăța un subiect specific, ceea ce înseamnă că un student care are diplomă de master este mai calificat pentru o gamă mai largă de locuri de muncă.

3. Aplicațiile practice

Aplicațiile practice de obținere a unei diplome de master sunt numeroase.

De exemplu, există o mulțime de locuri de muncă care necesită obținerea unei diplome de masterat înainte de a putea fi angajat chiar în acest sector, cum ar fi medici și avocați.

Obținerea unei diplome de master presupune petrecerea mai multor ore în școală, unde poți petrece mai mult timp pentru a te conecta și a-ți face conexiuni de afaceri de-a lungul viețîi. Cu cât mai multe conexiuni de afaceri ai la dispoziție, cu atât mai ușor și mai bine îți poți recompensa viața profesională. Conexiunile de afaceri te pot ajută să găseșți un mediu de dezvoltare mai bun, un networking cu oamenii și colegii potriviți din domeniu decât ar putea să ai pe cont propriu. De asemenea, îți pot oferi sfaturi și te pot ajută să-ți îndrepți cariera spre o cale mai fructuoasă. Orice poți face pentru a-ți face viața profesională mai ușoară și mai plină de satisfacții, acest efort fiind unul pozitiv pe care ar trebui să-l depui pentru a obține ceea ce-ți doreșți.

Practicitatea este ceva la care majoritatea oamenilor nu se gândesc de obicei, dar este o parte atât de importantă a oricărei sarcini.

Nu ar există nici un motiv pentru a obține diplomă de master dacă nu ar fi practica. Un masterat este unul dintre cele mai practice lucruri pe care le poți face pentru a avansa în carieră, recompensarea vieții profesionale și o viață personală de calitate superioară. Cu gradul de masterat în mână, nu există nimic în care să nu reușeșți în carieră.

4. Înveți mai mult despre ceea ce îți place

Cei mai mulți oameni care încearcă să obțină o diplomă de master fac acest lucru pentru că este pentru un domeniu pe care îl iubesc cu adevărat. Ceva despre care ești pasionat este ceva ce trebuie să vă străduiți să continuăți să vă extindeți cunoștințele pe parcursul vieții voastre. Obținerea unei diplome de master în domeniu, care se potrivește cel mai mult pasiunii tale în viață, este un pas mare pentru acest scop.

Un program de master oferă o mulțime de experiențe de învățare mult mai mult decât ați avea acces la doar un program de asociat sau de licență. Știind mai mult despre ceea ce-ți place este modul în care îngrijești acea dragoste și o lăsăți să înflorească într-o carieră plină de satisfacții cu care să te  poți mândri. Veți câștiga cunoștințe de nișă pe care alți oameni din domeniul dvs. nu ar putea să le cunoască și acest lucru vă va oferi posibilitatea în același timp, să vă apropiați de inima câmpului.

Motivul obținerii unei diplome de master vă va învăța mai multe despre ceea ce vă place datorită faptului că nu veți învăța doar elementele de bază generale din domeniul practicat. Veți face, de asemenea, lucrări extrem de avansate și de cercetare în nișe părți din domeniul interesat. Nu există sfârșit pentru cât de mult puteți învăța și specializa în domeniul ales, și asta este ceea ce face obținerea unui grad de masterat atât de mare.

5. Oportunități de cercetare.

Când vă înscrieți pentru un program de master, în special în domeniul științei, veți obține o oportunitate unică de a efectua cercetări în subiecte de nișă care vă interesează. Oportunitățile de laborator și de cercetare reprezintă o modalitate foarte puternică și convingătoare de a învăța toate subtilitățile despre domeniul dvs. și ca un bonus suplimentar, veți obține, de asemenea, acces la mai multe gadget-uri high-tech pe care le puteți utiliza în cercetarea dvs., ceea ce vă permite să vă familiarizați cu unele instrumente care ar putea fi necesare după absolvire. Familiarizarea cu instrumente pe care altfel nu ați avea acces la o diplomă de licență sau asociat înseamnă că sunteți mai calificat pentru o plată mai bună și o muncă mai plăcută pentru cei care nu au o diplomă de master în domeniu. Dacă lucrul la locul de muncă și cercetarea vă interesează sau doriți doar să învățați tot ce puteți despre subiectul dvs., obținerea unui master este modalitatea perfectă de a câștiga aceste experiențe.

Oportunitățile de cercetare vor oferi, de obicei, burse pentru studenți pentru a ajută la plata cheltuielilor de trăi și de școlarizare, acest lucru va fi acoperit mai detaliat mai târziu în această listă. Oportunitățile de cercetare oferă, de asemenea, studenților experiență în lumea reală, care poate diversifica foarte mult realizările și fundalul studenților, ceea ce îi poate ajuta să aibă un CV mai bun după absolvire decât ceilalți studenți. În general, accesul la oportunități de cercetare mai multe și mai bune reprezintă o modalitate excelentă de a câștiga experiență de viață, de experiență în carieră, de a afla mai multe despre ceea ce vă place și de a vă oferi instrumentele de care aveți nevoie pentru a reuși în domeniul ales. Acest lucru nu este ceva ce trebuie subestimat valorii, deoarece este un aspect extrem de important pentru obținerea diplomei de masterat și un aspect extrem de important de a fi mai bine pregătit și să excelați în lumea profesională în cariera ta aleasă.

6.Creșterea respectării și credibilității

Multe corporațîi văd o diplomă de masterat ca un testament puternic al caracterului și capabilităților unei persoane și, ca atare, sunt mult mai dispuși să aibă încredere în aceșți indivizi în poziții de putere, cum ar fi pozițiile superioare de conducere și executive. Acest lucru este doar pentru că ei înțeleg că obținerea unui masterat este o realizare respectabilă care dovedește că un individ este capabil să stabilească un scop, urmărind-ul și obțînând rezultatele pe care le doresc. De asemenea, aceasta arată că o persoană este echipată cu toate cunoștințele și setul de competențe de care vor avea nevoie în aceste poziții de conducere. Deținerea unei diplome de master este o modalitate excelentă de a obține respectul și credibilitatea pe care majoritatea oamenilor trebuie să lupte pentru a obține.

Obținerea unei diplome de master nu vă va atrage mai mult respect și credibilitate doar în viața profesională, ci și în viața personală. Când oamenii află că aveți o diplomă de masterat, ei te văd cu adevărat într-o lumină diferită, o lumină mai pozitivă.

O diplomă de master spune multe despre caracterul unei persoane și dedicarea ei. Angajatorii vor avea mult mai mult respect față de cineva care are un master decât vor avea pentru cineva care nu o face. Consultați lista noastră cu cele mai bune programe de masterat online.

 

7. Ajută la mărirea salariului în domeniu

Alegerea unui masterat trebuie să fie făcută obiectiv, conform cu realitatea pieţei muncii, cât şi cu posibilităţile financiare şi factorii motivaţionali personali.

Pentru angajatori, o diplomă care atestă absolvirea de studii post universitare poate reprezenta un motiv important pentru a fi avansat.

Urmarea unui masterat poate creşte şansele de a vă găsi un loc de mun­că mai uşor, mai ales în condiţiile în care este din aceeaşi ramură de specialitate.

Mai mult, dacă sunteţi deja an­gajat, intenţia de a absolvi un masterat poate fi un motiv esenţial pentru şef să fiţi promovat sau să primiţi o mărire de salariu. Programele de masterat sunt  accesibile și sub formă de invățământ cu o frecvență redusă.

Forma de învățământ cu frecvență redusă se caracterizează prin activități dedicate mai ales unor cursuri de sinteză și pregătirii aplicative, programate în mod compact și periodic, care presupun întâlnirea nemijlocită, în spațiul universitar, a studenților cu cadrele didactice de predare, completate de alte mijloace de pregătire specifice învățământului la distanță.

8. Costuri

Avantajul este că, în comparație cu studenții cu studii superioare, elevii de grad au un acces mult mai bun la burse și alte oportunități de finanțare. De asemenea, multe departamente de studii vin cu recomandarea de a dobândi titlul de asistent de cercetare și posturi de asistent de predare la dispoziția masteranzilor, pentru a le oferi o oportunitate de a câștiga în timp ce studiază.

9. Avantaj în carieră și oportunități internaționale

Obținerea cunoștințelor specializate este mereu binevenită pentru o dezvoltare continuă.

Obținând o diplomă de master vă ajută să obțineți cunoștințe de specialitate pentru a avansa în domeniul practicat. Pe măsură ce forța de muncă evoluează, absolvirea unui program de master demonstrează că sunteți dedicat îmbunătățirii expertizei și credibilității industriei. Vă puteți concentra pe un anumit domeniu de studiu, care vă va ajuta să deveniți mai competitivi în profesia practicată.
Beneficiile unei diplome de master vă pot ajută, de asemenea, să vă dezvoltați abilitățile actuale, să dobândiți noi abilități sau chiar să treceți la un domeniu complet nou.

10. Învățarea pe tot parcursul vieții

Beneficiile unei diplome de master vă ajută, de asemenea, să vă îmbunătățiți cercetarea, scrierea și analizarea setului de competențe. Ca rezultat, puteți deveni o persoană competentă în soluționarea problemelor și puteți aborda mai ușor proiectele complexe. Prin câștigarea unui grad de absolvire, veți continuă să vă extindeți pe o multitudine de cunoștințe, pregătindu-vă pentru o viață de învățare constantă.


Crezi că nu ai timp? Nu vă faceți griji, noi vă oferim opțiuni și soluții  permițându-vă să creați un program care să corespundă cu ritmul vieții dvs. 

 


08.11.2018