Pentru atingerea perfectiunii - Va oferim cheia succesului.
 

Dragi studenți din prezent, trecut și viitor,

Autenticitatea, responsabilitatea și încrederea reciprocă trebuie să ne definească atitudinea față de studii. Autenticitatea educației ține de voința proprie de a se instrui pentru viață. Responsabilitatea profesiei pe care o vizați este evidentă, căci întreaga istorie umană s-a construit prin dialogul echitabil al limbilor-culturi; în fond, știința, artele, religia, progresul în societatea cunoașterii rezultă din actul de traducere-interpretare. Încrederea – în oameni, în meserie, în cuvânt – este crucială. Aceste imperative sunt reale, pe măsura aspirațiilor Dumneavoastră.Chintesenţa activităţii de traducere rezidă în competența și onestitatea traducătorului. Astfel, modelul de formare a specialistului la Facultatea de Litere este susţinut de varii strategii de studiere metacognitivă şi socio-afectivă, care stimulează învăţarea autonomă, bazată pe gândirea critică și creativă.Personalitatea studentului contează! De aceea, parcursul academic pe care și-l alege fiecare candidat la Facultatea de Litere oferă instrumente de valorificare a personalității lingvistice și intelectuale individuale. În acest sens, interrelaţia dintre strategiile de predare și stilurile de învăţare este principială. Prin urmare, se ține cont de curbele de potențial în cadrul grupelor academice și se pune accent pe pedagogia conţinuturilor ca metodă decisivă întru performanță și mai ales întru depăşirea dificultăţilor de învățare. Calitatea dialogului cu dascălul în aulă și în spațiul virtual este un atu reconfortant pentru fiecare discipol. Respectiv, planificarea managerial-didactică concordă cu politicile de asigurare a calităţii tridimensionale de predare-învățare-(auto)evaluare și de dezvoltare tripartită a capitalului uman al studentului prin cunoștințe-abilități-competențe pentru viață-carieră-atitudine.Atmosfera și condițiile de studiu fac diferența! Spațiul educațional destinat Facultății corespunde necesităților de învățare multilingvă și de formare interculturală complexă în domeniul de profil, cu aule echipate în spiritul limbii și culturii studiate și cu laboratoare dotate performant pentru cursurile specializate. Dintre facilitățile și dotările principale, menționăm următoarele: studii gratuite pentru candidaţii de înaltă performanţă; burse de excelență pentru reușită academică și rezultate deosebite; mobilități academice și stagii internaționale; reduceri pentru absolvenţii ULIM la continuarea studiilor la masterat; opțiunea Limba C, cu studierea gratuită a unei limbi asiatice; resurse didactice și documentare în variantă tradițională și digitizate; conexiune multimedia și acces liber la baze de date europene și internaţionale; activități de validare a calității vieții studențești (cămin, sală de lectură a Facultății, cercuri studențești, program cultural, complex sportiv cu diverse oferte, etc.).Să învățați cu atitudine, cu aspirații frumoase și convingeri sănătoase, dragi prieteni ai profesiei!


 

NOUTATI / EVENIMENTE

- ALTE NOUTATI SI EVENIMENTE RECENTE LA FACULTATE VEZI AICI

- EVENIMENTE FRANCOFONE VEZI AICI

 

 • Ziua Mondială a Scriitorilor, la ULIM

  05.03.2019

  În contextul Zilei Mondiale a Scriitorilor (International Writers’ Day), studenții de la Facultatea de Litere, anul II, au marcat și celebrat sărbătoarea printr-o mini-conferință de prezentare a autorilor preferați și a capodoperelor din diferite epoci și tradiții. Fiecare participant a ținut un discurs despre viața și creația scriitorilor notorii, iar la final au discutat și recomandat titlurile îndrăgite. Această manifestare este o modalitate frumoasă de a face schimb de experiență la capitolul Lecturi captivante, a fost constatarea de sinteză a participanților.

 • Conferința de totalizare a stagiului profesional de traducere din cadrul Facultății de Litere

  25.02.2019

  Facultatea de Litere a organizat la 25 februarie curent, Conferința de totalizare a stagiului profesional de traducere, la care au participat studenții anului terminal de studii împreună cu profesorii și angajatorii.

 • Flash mob de Ziua Internațională a Limbii Materne - Promovarea diversității culturale și lingvistice ca exercițiu de autoguvernanță studențească

  22.02.2019

  Studenții de la Facultatea de Litere/Faculty of Letters au marcat, în data de 21 februarie, Ziua Internațională a Limbii Materne. Activitățile de instruire dedicate rolului și statului limbii materne au culminat într-un flash mob de promovare a diversității culturale și lingvistice.

 • Ședința ordinară a Consiliului Studențesc al Facultății de Litere, ULIM. – 19-02-2019

  20.02.2019

  Pe agenda ședinței, subiecte de informare și organizare:

 • Panel de discuții internaționale cu cercetătorul Fulbright Michael Ravitsky (SUA) – „Individualism, Indulgence, and Valentines: Exploring cultural differences between the U.S. and Moldova"

  14.02.2019

  La 14 februarie curent, studenții și profesorii Facultății de Litere împreună cu invitații de la Departamentul Studenți Internaționali s-au întrunit în Sala de Lectura nr. 2 la un seminar cu genericul: „Individualism, Indulgence, and Valentines: Exploring cultural differences between the U.S. and Moldova", organizat de cercetătorul Fulbright Michael Ravitsky (SUA) în cooperare cu Facultatea de Litere.

 • Afisate 1 - 5 din 62 Articole