Anual sunt acordate trei premii pentru următoarele domenii:

" />

Academia de Știinte din Turcia lanseaza Concursul Premiilor TUBA ale Academiei ("TUBA Academy Prizes")

Academia de Știine din Turcia lansează Concursul Premiilor TUBA ale Academiei ("TUBA Academy Prizes") pentru aprecierea și încurajarea celor mai eminenți oameni de știință.

Anual sunt acordate trei premii pentru următoarele domenii:

1) Științe fundamentale și inginerie; 

2) Sănătate și știintele vieții;

3) Științe sociale și umaniste. 

În acest an Premiul Academiei "TUBA" în domeniul științelor sociale și umaniste urmează a fi acordat persoanelor care au colaborare cu cei din Turcia (care lucrează sau fac studii în această țară).

Premiile Academiei "TUBA" sunt acordate oamenilor de știință care au lucrări ORIGINALE, DE FRUNTE și DE IMPACT DECISIV. Nominalizările sunt făcute de către membrii "TUBA", academiilor și organizațiilor interacademice cu care Academia "TUBA" este în colaborare. Membrii TUBA și cei care iau parte la procesul de evaluare a premiilor nu pot fi nominalizați.

Laureații Premiilor Academiei "TUBA" vor ridica Medalia Academiei și un premiu bănesc în mărime de 30 000 USD.

Concursul este deschis pînă la 16 august 2015, iar laureații acestora vor fi anunțați la sfârșitul lunii noiembrie. Ceremonia de premiere va avea loc în prima jumătate a lunii decembrie 2015.

Vă rugăm să ne informați despre existența unei candidaturi pentru Premiul Academiei "TUBA", până la data de 07.07.2015, la adresa: larisa.virtan@gmail.com.

Cu respect, 

Larisa Virtan,

Department for Foreign Affairs,

Academy of Sciences of Moldova

Address: 1 Stefan cel Mare Ave, 

Chisinau, Republic of Moldova

Tel: 022 21 25 47


06.07.2015