Un profesor de la Universitatea din Toulouse predă studenților ulimiști un curs de istorie și civilizație a Franței

Începând cu 20 octombrie curent și până la finele lunii decembrie, studenții ULIM înscriși la Facultatea de Litere, secția traducere (limba franceză), au inedita ocazie de a urma un curs de istorie și civilizație a Franței, susținut de dl. Yves Heugédé, profesor la Universitatea din Toulouse, Franța. Este specialist în istorie și a reușit să acumuleze o bogată experiență pedagogică în instituții de învățământ superior din Franța, Estonia (Universitatea din Tallinn), Regatul Unit (Universitatea din Middlesbrough) și Ucraina (Universitatea din Harkov).

A achiziționat o experiență profesională și în calitate de animator și formator, grație activităților extracurriculare,  întreprinse în Spania, Maroc și Cambodgia. Este laureatul Premiului „Sydney Forado” al Academiei de Științe și Artă din Toulouse.

Cursul de istorie și civilizație, prevăzut pentru o durată de două luni, se înscrie în cadrul mobilității academice în materie de francofonie, fiind sprijinit plenar de ULIM.

Lecțiile se desfășoară de luni până vineri, între orele 14:30-16:00, la Centrul de Reușită Universitară. Sunt convins de faptul că predarea cursului respectiv de către un nativ și exponent al culturii franceze va augmenta considerabil calitatea parcursului educațional al studenților noștri.

 

 

Ghenadie Râbacov, șeful Catedrei Filologie Romanică „Petru Roșca”


23.10.2015