Burse de studii pentru studenţii care au studiat timp de un an limba poloneză la ULIM

Joi 13 iunie, la ULIM a avut loc ceremonia festivă de înmânare a certificatelor, care atestă cunoştinţele de limbă poloneză. Aşadar 25 de studenţi, care au demonstrat dorinţă sporită şi aptitudini deosebite în studierea limbii poloneze şi-au primit certificatele care certifică nivelul de cunoaştere a limbii.

  Pe parcursul anului academic 2012-2013, cei 25 de studenţi au frecventat regulat cursul predat de către profesorul Jaroslaw KURP, din Polonia, şi pe lingă studierea limbii aceştia au făcut cunoştinţă şi cu cultura acestei ţări.

            Sârguinţa studenţilor a fost răsplătită cu obţinerea unei burse de studii pe termen de vară în trei instituţii de învăţământ superior din Polonia, pentru a-şi aprofunda cunoştinţele de limbă poloneză. Doar 6 dintre cei mai buni vor beneficia de această bursă care include un curs intensiv de limbă poloneză pentru 3 săptămâni la una din universităţi, cazare şi mâncare asigurată, şi desigur evenimente culturale şi excursii. Studenţii îşi vor petrece trei săptămâni din vara lor în unul dintre oraşele Krakow, Lublin şi Pultusk/Warszawa, Polonia.

            Este de remarcat faptul că anul trecut, doi studenţi de la ULIM: Iulia Bordeniuc şi Igor Condriuc au obţinut o astfel de bursă la o universitate din Torun, Polonia.

            Pentru mai multe detalii despre bursa de studii în Polonia, puteţi accesa următoarele link-uri:

http://www.plschool.uj.edu.pl/

http://www.cjkp.umcs.lublin.pl/eng/index.php?page=news&id=15


05.07.2013