Festival de film organizat de Ambasadele statelor membre ale „Grupului Vîşegrad”

În perioada 24-27 aprilie, în incinta ULIM, Aula Magnifica, a avut loc festivalul de film organizat de Ambasadele statelor membre ale “Grupului Vîşegrad”. Evenimentul s-a desfăşurat în contextual celebrării “Zilelor Europei” în Republica Moldova.

În acest context, au fost derulate patru pelicule cinematografice: The Greatest of The Chehzs (Cehia), „The Eastern Wind” (Ungaria), „Beats of Freedom” (Polonia) şi „Returns of the Storks”(Slovacia). 

Iniţiativa organizării festivalului a parvenit din partea Ambasei Republicii Cehe la Chişinău, care la moment, deţine preşedinţia în cadrul „Grupului V4”. Ambasadorul Cehiei, Jaromir Kvapil, prezent la deschiderea festivalului, a declarat că Ziua Europei este o sărbătoare prin care trebuie promovat schimbul de culturi între ţările europene. Acest festival are menirea de a familiariza studenţii şi profesorii moldoveni cu specificul tradiţional şi spiritual al statelor europene.


Grupul de la Visegrád, sau V4, este o organizaţie de cooperare formată din patru state central-europene: Cehia, Polonia, Slovacia şi Ungaria.

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Ambasada Cehiei, Ambasada Poloniei, Ambasada Ungariei, Consulatul onorific al Slovaciei şi Institutul “Adam Mickiewicz” din Polonia.


27.04.2012