Prelegerea „Medicina Chineză - Sănătate şi Dietă” organizată de Institutul Confucius din cadrul ULIM

La data de 29 noiembrie 2013, ora 17:30, în Aula Magnifica din cadrul Universităţii Libere Internaţionale din Moldova, Institutul Confucius din cadrul ULIM a organizat o prelegere cu genericul „Medicina Chineză - Sănătate şi Dietă”. Oaspetele de onoare al acestui eveniment a fost Dna Lucia Fişer, doctor în ştiinţe, medic în cadrul Centrului de Medicină Tradiţională Chineză. Din partea ULIM, cu un cuvânt de salut a venit domnul Nicolae ȚÂU, Vice-rector pentru Cooperare Internațională.

Dna Lucia Fişer a studiat medicina mai mulți ani în China şi a obţinut titlul de doctor în acupunctură şi masaj profesional, Universitatea de Medicină Tradiţională Chineză din Tianjin. Invitata în cauză, le-a vorbit tuturor persoanelor interesate de cultura şi medicina chineză despre istoria şi esenţa dezvoltării medicinei chineze, menţinerea sănătăţii şi importanţa dietei, la fel a prezentat cîteva dintre cele mai importante plante medicinale utilizate în medicina chineză. Discursul prezentat a captivat publicul prezent, care mai tîrziu au adresat întrebări cu privire la metodele de păstrare a sănătăţii promovate de medicina chineză.

Medicina Tradiţională Chineză reprezintă cultura şi filosofia Chinei. Evenimentul a fost un bun prilej pentru cei prezenţi de a face cunoştinţă cu medicina chineză. 


02.12.2013