Studenţii de la ULIM s-au întâlnit cu un ciclist din Turcia care doreşte să facă înconjurul lumii pe bicicletă

Miercuri, 28 noiembrie 2012, ora 11:00, studenţii Universităţii Libere Internaţionale din Moldova au avut o întâlnire cu un ciclist din Turcia, care şi-a propus să facă înconjurul lumii pe bicicletă.

Miercuri, 28 noiembrie 2012, ora 11:00, studenţii Universităţii Libere Internaţionale din Moldova au avut o întâlnire cu un ciclist din Turcia, care şi-a propus să facă înconjurul lumii pe bicicletă. Ciclistul a ajuns cu turul său în Republica Moldova, unde va staţiona până la începutul săptămânii viitoare. În acest răstimp, cetăţeanul turc a dorit cu tot dinadinsul să se întâlnească cu studenţii de la ULIM, mai ales că în cadrul Universităţii Libere Internaţionale din Moldova predau sau îşi fac studiile mai mulţi conaţionali de-ai săi. Evenimentul s-a desfăşurat în Sala Mică a Senatului din cadrul ULIM, aud. 212, etajul 2.În cadrul întâlnirii, ciclistul a povestit studenţilor cum a ajuns să-şi realizeze cel mai mare vis de a face un tur în jurul lumii pe bicicletă. Gürkan Genç are 32 de ani şi a absolvit Facultatea de Comunicare Publică din Ankara, Turcia. După câţiva ani de televiziune, iar apoi business, ciclistul şi-a propus să facă altceva, ce i-ar aduce mai multă împlinire. Aşadar, şi-a cumpărat o bicicletă şi la data de 9 septembrie curent a pornit într-o călătorie în jurul lumii. Potrivit ciclistului, călătoria sa pe şase continente va dura şapte ani. Mai mult, Gürkan Genç spune că vrea să intre în Cartea Recordurilor, parcurgând cinci deşerturi într-un singur tur. Totodată, ciclistul a explicat studenţilor că prin această experienţă inedită în felul ei, el nu urmăreşte doar scopul de a străbate continentele pe două roţi, ci îşi propune ca astfel să trăiască fiecare zi într-un mod unic. “Avem o singură viaţă şi trebuie să vedem lumea dincolo de birou, casă şi ţara în care trăim”, a mărturisit ciclistul studenţilor de la ULIM.

Gürkan Genç a mai povestit că nu este la prima sa aventură turistică de acest gen. În anul 2010, ciclistul a traversat cu bicicleta din Turcia în Japonia, Coreea de Sud, China, Mongolia, Georgia, Azerbaijan, Turkmenistan, Uzbekistan, Tadjikistan, Kârgâzstan.

După călătoria sa prin Moldova, ciclistul se va îndrepta spre mai multe ţări din spaţiul ex-sovietic aşa ca Ucraina sau Rusia, precum şi mai multe ţări de pe continentul european.


30.11.2012