Conceptualizarea multidimensională și măsurarea inteligenței, organizat de Facultatea Psihologie, Științe ale Educației și Asistență Socială, în contextul aniversării a 25 de ani de la fondarea ULIM. Între 13 și 14 octombrie, personalități academice din prestigioase universități din Italia, Ungaria, România, și Rusia dezbat chestiuni ce țin de cercetările de ultimă oră ale inteligenței prin abordări teoretice și aplicative. " />

A început suita de evenimente, dedicate aniversării a 25 de ani de la fondarea ULIM
Colocviu științific al psihologilor din țările europene

La ora aceasta, se desfășoară ediția a IV-a a Colocviului Științific Internațional Conceptualizarea multidimensională și măsurarea inteligenței, organizat de Facultatea Psihologie, Științe ale Educației și Asistență Socială, în contextul aniversării a 25 de ani de la fondarea ULIM. Între 13 și 14 octombrie, personalități academice din prestigioase universități din Italia, Ungaria, România, și Rusia dezbat chestiuni ce țin de cercetările de ultimă oră ale inteligenței prin abordări teoretice și aplicative.

Colocviul a deschis suita evenimentelor din cadrul Conferinței Internaționale Universitas Europaea: spre o societate a cunoașterii prin globalizare și europenizare, explică dna Elena Prus, vicerector pentru cercetare științifică. ”Este vorba de o serie de conferințe aniversare ale ULIM, organizate, pe parcursul unei săptămâni, între 13-20 octombrie. Fiecare facultate, institut, școală doctorală desfășoară programe multidimensionale, prin care își valorifică realizările, în cadrul unor tematici fundamentale, polivalente, cu noi deschideri, invitați de peste hotare, videoconferințe și lansări de carte.

Este o contribuție impresionantă a ULIM, pe care o aduce de la fondare până azi, marcând timpul și spațiile, inteligența umană. Astfel, ULIM s-a impus prin deschiderile sale de internaționalizare și diversificare a noilor paradigme ale cunoașterii”, a menționat dna Elena Prus, vicerector pentru cercetare științifică, în discursul său inaugural.

Forumul cercetătorilor europeni, la ULIM, cu noi viziuni ale cunoașterii

Dna Svetlana Rusnac, decanul Facultății Psihologie, Științe ale Educației și Asistență Socială: ”Dezbatem teme importante pentru cercetarea psihologică și pregătirea viitorilor specialiști în domeniu. La ediția din anul acesta, avem, în premieră, două renumite participante din Italia și Rusia – doamnele Paola Fausta Maria MOLINA, PhD, profesoară la Università di Torino și  Ecaterina Murașova, expertă în domeniu și scriitoare cunoscută din Sankt-Petersburg. În cursul acestor două zile, punem în centrul atenției provocările viitoare ale psihologiei”.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM

FOTO: Andrei Colța


13.10.2017