Absolvenții Facultății Biomedicină și Ecologie, concurenți redutabili pe piața muncii

La una dintre cele mai populare facultăți din RM – Biomedicina și Ecologia, a avut loc, azi, ceremonia înmânării diplomelor de absolvire a studiilor de licență. A fost un eveniment important nu doar pentru ULIM, ci și pentru piața muncii. Facultatea Biomedicină și Ecologie din cadrul ULIM este unica din RM, care pregătește specialiști în sferele tehnologiilor farmaceutice, produselor cosmetice şi medicinale, serviciilor publice (estetologie), silviculturii și grădinilor publice, ecologiei, securității ecologice și biologiei moleculare. Acestea sunt meseriile zilei de azi și de mâine, cu puțini profesioniști în domeniile respective în republică.

Menționăm că absolvenții Facultății Biomedicină și Ecologie au urmat programe de studii apropiate celor din UE. Au fost instruiți de cadre didactice din RM, Franța, România și Rusia.

Studiile masterale, obligatorii pentru cei cu funcții manageriale sau academice și  câștiguri mai mari

Rectorul Andrei Galben, prezent la eveniment, a adresat un mesaj de felicitare tinerilor. ”De la acești absolvenți societatea așteaptă mari realizări. De ei depinde prezentul și viitorul țării. Pentru a deveni specialiști performanți, le recomandăm să-și continue studiile obligatoriu la masterat”, menționează academicianul Andrei Galben.

Dl. Vasile Socolov, decanul Facultății Biomedicină și Ecologie: ”Acești tineri nu vor fi niciodată șomeri, pentru că și-au ales specialități cu o mare căutare pe piața forței de muncă. Suntem convinși de faptul, că și absolvenții acestei promoții, vor fi concurenți redutabili nu doar în RM, ci și peste hotare. Ei au dovedit performanțe la examenele de licență.”

La ceremonie, un cuvânt de felicitare discipolilor a mai rostit dr. conf. Ludmila Ozol, șefa Catedrei Tehnologia și Analiza Preparatelor Medicamentoase și Cosmetice.

”Acești tineri nu vor fi niciodată șomeri”

Facultatea Biomedicină și Ecologie are programe de masterat,  care se bucură de succes în rândul tinerilor din țară și din afară. ”Există șansa de a  continua studiile masterale atât în cadrul ULIM, cât și în alte universități din străinătate, conform Procesului de la Bologna. Cei mai curajoși și perseverenți tineri reușesc să obțină burse în străinătate pentru un semestru, un an sau chiar doi ani de studii masterale”, susține decanul facultății.

ULIM a încheiat acorduri de colaborare cu mai multe universități din străinătate. Dl. Vasile Socolov îndeamnă tinerii să depună eforturi și să reușească la concursurile naționale și internaționale, pentru a deveni bursieri și a obține câte două diplome de studii, în paralel.

Angelina Olaru, Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


14.07.2016