Absolvenții Facultății Drept din cadrul ULIM și-au luat rămas bun de la profesori și colegi

Festivitatea de absolvire a promoției 2018 de la Facultatea Drept a avut loc la data de 5 iulie curent în Aula Magnifică ULIM.

Alături de absolvenți, au fost părinții acestora, profesorii și reprezentanții conducerii ULIM. Ceremonia de absolvire a fost deschisă prin onoarea Imnului Republicii Moldova, ”Limba Noastră” și Imnului ULIM.

Ulterior, în fața absolvenților a venit cu mesaj de felicitare conf. univ., dr. Alexandru Cauia, prorector pentru Strategie Academică și Programe de Studii din cadrul ULIM și decanul Facultății Drept, care le-a dorit tinerilor un viitor luminos, o carieră prosperă și să aibă parte doar de experiențe frumoase: ”În fiecare zi în care veți merge pe drum, să învățați de la tot și de la toate. Fiți corecți, înțelepți și studiați permanent. Sunt sigur că pe lângă diploma de licență pe care v-o înmânăm, aveți și un bagaj suficient de cunoștințe, abilități și competențe, care o să vă permită să concurați cu mulți alți profesioniști, inclusiv cu noi, profesorii.”

În cele din urmă, cu discursuri motivaționale au venit și conf. univ., dr. Lilia Mărgineanu, șef Catedra Drept Privat, conf. univ., dr. Serghei Țurcan, șef Catedra Drept Public și conf. univ., dr. Vitalie Gamurari, director Școala Doctorală în Drept din cadrul ULIM.

”Încercați să trăiți cu plăcere și demnitate, trăiți clipa și ziua în prezent. Trecutul nu mai poate fi întors, viitorulnu-l știm care va fi, întrucât acțiunile noastre din prezent vor crea viitorul. Alegeți cine vreți să fiți șirețineți că sunteți făuritorii propriului destin”, - a menționat conf. univ., dr. Lilia Mărgineanu, șef Catedra Drept Privat.

La rîndul lor, absolvenții au prezentat un material video cu cele mai frumoase clipe din anii de studenție, care vor rămâne în amintire ca un simbol al perioadei de acumulare cutezătoare de cunoștințe și impresii noi.

La fel, tinerii au mulțumit profesorilor pentru sprijinul acordat în perioada anilor de studii, astfel aceștia au rostit mesaje de recunoștință în limbile română, rusă, engleză și italiană: ”În tot acest timp, ULIM a fost o familie mare pentru fiecare dintre noi. Vreau să mulțumesc profesorilor pentru efort, răbdare și pentru că ne-ați învățat să gândim critic, vă asigur că nu veți fi dezamăgiți de promoția actuală. Stimați colegi, vreau să vă spun că diploma nu este doar un document, dar în primul rând o responsabilitate, iar ULIM este un nume notoriu pe care îl vom purta cu noi întreaga viață”, a exprimat absolventul Simion Guran.

În cadrul ceremoniei, absolvenților le-au fost decernate Diplome de Licență și de Master, iar cei mai merituoși tineri au fost apreciați cu Diplome de Excelență și de Merit.

Ceremonia de absolvire s-a îcheiat cu aplauze, felicitări și exprimarea speranțelor într-un viitor de succes.

Serviciul de Presă, ULIM


05.07.2018