Alexandr Romanovici, absolvent al Facultății Biomedicină și Ecologie ULIM, s-a clasat pe locul I, la Competiția Internațională “Massage Spa Talent 2016” din Italia

Alexandr Romanovici, absolventul Facultății Biomedicină și Ecologie ULIM, promoția 2016, a obținut locul I la Competiția Internațională “Massage Spa Talent 2016”, organizată la finele lunii octombrie, în cadrul Hair and Beauty Congress, în Paestum, Italia. Alexandr Romanovici și-a împărțit victoria cu o altă reprezentantă a R. Moldova la competiție, masorul Sonia Fomin.

Din juriul competiției au făcut parte specialiști în practicarea masajului, recunoscuți în context mondial, din Italia, Rusia, Kazahstan și R. Moldova. Țara noastră a fost reprezentată de Roza Antipova, președinta Asociației Maseurilor din Moldova (Association of Massage and Rehabilitaion Therapists of  Moldova).
Maseurul estetician Alexandr Romanovici este multiplu laureat al unor competiții internaționale de profil. Pentru concursul din Italia s-a pregătit jumătate de an, câte nouă ore săptămânal. Susține că meseria sa este și treatru, și sport, și medicină, cu rădăcini în China antică.

”Întâi de toate, e o terapie holistică pentru sănătatea fiecăruia. În Italia, am prezentat un program complex de 25 de minute de masaj manual, cu bețe de bambus și alte elemente relevente ale tehnicilor ce țin de estetică și igienă. Din motive organizatorice, am avut doar 15 minute la dispoziție, timp în care ne-am concentrat talentul, puterea fizică și sufletească. Rezultatul a fost unul extraordinar și așa – membrii juriului ne-au acordat 40 de puncte! Cel mai  mare succes!  De fapt, am plecat în Italia cu scopul de-a câștiga”, povestește Alexandr Romanovici.

Facultatea Biomedicină și Ecologie, pentru viitori specialiști în menținerea sănătății și frumuseții oamenilor

”Biomedicina este deosebit de importantă pentru sănătatea oamenilor. De aceea, este un domeniu de maximă actualitate.  Sănătatea și frumusețea se completează reciproc. Facultatea noastră este destinată viitorilor specialiști, care vor lucra în direcția menținerii și sănătății, și frumuseții oamenilor. Invităm pe toți cei dornici să devină cosmeticieni, specialiști în practicarea masajului etc., la ULIM, cea mai prestigioasă universitate din RM!”, îndeamnă dna Ludmila Socolova lector superior la Catedra Medicină Fundamentală şi Ecologie. 
Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM

10.11.2016