Ambasada Britanică educă lideri de mâine ai RM
Studenții ULIM, printre cei mai activi

Ambasada Britanică din Chișinău a organizat, recent, ediția a V-a a Școlii de iarnă pentru tinerii lideri “VZLYOT”. 24 de tineri din toate regiunile RM, inclusiv din Gagauzia și Transnistria, au beneficiat de instruire în arta negocierilor, fiind implicați în dezbateri și discursuri publice. Cristina Hristoforov și Adrian Nacu, studenți ULIM din anului III, ai Facultății Drept, au fost concurenți redutabili în procesul discuților.

Participanții la școala britanică sunt liderii talentați și promițători, care vor manifesta responabilitatea civică pentru beneficiul țării și, nu în ultimul rând, pentru soluționarea conflictului transnistrean, spun organizatorii. Ambasadorul britanic Phil Batson a înmânat tinerilor certificatele de absolvire.

Tactici de negocieri pentru viitorii lideri

”Scopul proiectului este de a crea un spațiu public, în care tinerii lideri și activiști din RM, inclusiv din Găgăuzia și Transnistria, să se cunoască mai bine, să găsească similitudini în ideile lor, pentru a combate stereotipurile existente. Ambasada Britanică le oferă condiții de comunicare și activitate împreună, în vederea unei  cooperări în prezent și viitor.

Dezvoltându-și capacitățile de lideri, vor deveni „locomotive” ale progresului în vederea soluționării conflictului transnistrean, dar și a îmbunătățirii guvernării RM spre binele tuturor cetățenilor, indiferent de etnie, limbă sau opinii politice”, relatează dna Iulia Cozacenco, managerul de proiect.

Studentă ULIM, finalista competițiilor de dezbateri

Studenta ULIM, Cristina Hristoforov, a devenit  finalista competițiilor de dezbateri și negocieri ale ambelor ediții ale Școlii pentru tinerii lideri “VZLYOT”. ”Mulțumim Ambasadei Britanice pentru sprijinul acordat în formarea liderilor de mâine, capabili să soluționeze conflictele politice. Este o importantă investiție în viitorul RM. Avantajul cel mai important este, că putem construi punți de comunicare între persoane care gândesc diferit. Îmi îndemn colegii să aplice la concursul Ambasadei Britanice pentru a fi admiși la această școală”, spune Cristina Hristoforov.

”Am învățat arta de a vorbi în public”

”Am reusit să-mi dezvolt capacitatea de analiză și sinteză, arta de a vorbi în public. Am avut ocazia să discutăm cu avocați, jurnaliști, politologi din RM și Marea Britanie, care ne-au învățat să privim lumea cu alți ochi. În plus, mi-am făcut și mulți prieteni în Gagauzia și Transnistria. A reuni tineri din toate regiunile RM este o idee bună, un exercițiu de rezolvare a problemelor stringente ale țării”, consideră Adrian Nacu.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


17.02.2016