Ambasada SUA, preocupată de integrarea tehnicilor de predare on-line la orele de limbi străine

Cea de-a doua ediție a proiectului ”Școala de blogging pentru profesorii de limbă engleză” a fost găzduită, recent, de Biblioteca Municipală „B. P. Hașdeu” și Consiliile Americane pentru Învățământ Internațional din Moldova.

Peste 120 de cadre didactice din toate regiunile RM s-au reunit, pentru a-și împărtăși experiențele în predarea limbii engleze, sporirea creativității studenților prin intermediul blogurilor. Participanții au luat parte la lucrările mai multor ateliere referitoare la implicarea studenților în activități on-line și stimularea interesului acestora în studierea unei limbi străine prin utilizarea instrumentelor digitale.

La ce servesc blogurile în educație?

Profesorii pot utiliza blogurile ca platforme on-line pentru a abandona educația tradițională și proiectele didactice pe hârtie. Utilizarea resurselor educaționale deschise în beneficiul tinerilor studioși: cursuri și suporturi de curs pe internet, dicționare și baze de date electronice, prezentările unor prelegeri, studii de caz, linkuri utile etc. sunt alte avantaje.

Crearea unor dosare pentru studenți, accesarea documentelor în diferite formate - audio, video, grafică sau text, contactarea profesioniștilor internaționali prin Skype sau Google Hangouts – reprezintă oportunitățile zilei de azi pentru tinerii studioși.

Facilitează procesul didactic pentru studenți și profesori

Blogurile ușurează mult procesul didactic și din perspectiva studenților. Au acces rapid la materiale postate de profesori, plasează noile proiecte, cele mai bune lucrări, postere digitale etc. Blogul este un mijloc de promovare a valorilor educaționale și culturale pe care le cultivă instituția din care fac parte, a activității mele de universitar, precum și a activităților și reușitelor studenților mei, o modalitate de facilitare a muncii studentului atât în sala de curs, cât și acasă, o posibilitate de a-i face să interacționeze unul cu altul.

Școala de blogging este un proiect finanțat de Ambasada SUA la Chișinău, destinat cadrelor didactice din RM, în vederea integrării tehnicilor de predare on-line la orele de limbă străină.

După http://gribacov.ulim.md/


04.03.2016