Ana Guțu, prim-vicerectorul ULIM
Corabia ULIM va merge ferm înainte, aşa cum a fost construită şi lansată în larg de Andrei Galben

A plecat la Domnul cel care a fost Andrei Galben - fondatorul şi rectorul ULIM, doctor habilitat în istorie, profesor universitar. Condoleanțe şi curaj familiei şi apropiaților! Andrei Galben a înscris o pagină inedită în istoria recentă a învățământului superior regional şi internațional, a sfidat greutățile, invidia şi a sprijinit oamenii din jur. Corabia ULIM va merge înainte întru dăinuirea idealurilor umanismului, pe care le-a îmbrățişat şi promovat generos Andrei Galben. Dumnezeu să-l odihnească în sfânta Sa glorie!

În cei 26 ani de la independență RM, într-un spațiu unde cartea, zis-a Cantemir, nu este predilecție, iar căutătorii de materie şi-au ridicat palate, benzinării, săli de petreceri etc., Andrei Galben - rebelul non-conformist - a zidit o universitate. Pentru a oferi lumină şi cunoaştere. Pentru a dărui valori şi a sprijini oamenii. Fără discriminare. Cu multă generozitate. Fără nicio susținere de la statul mereu sărac şi prădat. Andrei Galben, a fost presat şi trădat în toți aceşti ani de puzderia "demnitarilor", care, s-au complăcut în a-şi educa pe gratis odraslele la ULIM şi nu în universități publice.

Prea puțini din ei au venit cu o floare la căpătâiul rectorului Andrei Galben. Uitarea amnezică, dincolo de ne-dragostea de carte, este marca înregistrată a moldovenilor. Iar celor, care au dat telefoane familiei, în momentul când corpul neînsuflețit al rectorului Galben nici măcar nu şi-a primit sfânta sepultură, și care s-au interesat (oferindu-şi serviciile politice) dacă unionista Ana Guțu nu a fost concediată de la ULIM - le răspund: nu mor caii când vor câinii şi șacalii! Corabia ULIM va merge ferm înainte, aşa cum a fost construită şi lansată în larg de Andrei Galben. Dumnezeu să-l odihnească în sfânta sa glorie!

Dr. prof. univ. Ana Guțu, prim-vicerectorul ULIM


23.12.2017