Ana Guțu, prim-vicerector ULIM:
”Facem cercetare, pentru a o transmite discipolilor noștri”

Azi, la inaugurarea ediției a VIII-a a Salonului ”SCIENTIA”, organizat de Departamentul Informațional Biblioteconomic (DIB), în colaborare cu toate facultățile, au fost prezentate cele mai valoroase publicații științifice, editate sub egida ULIM, în anii 2015-2016.

Facultățile de Litere, Științe Economice, Psihologie, Științe ale Educației și Asistență Socială, Drept au cele mai multe titluri, publicate în această perioadă. Acestea sunt dovada intensificării vieții științifice, la ULIM. Doritorii pot admira și expoziția școlilor doctorale de la universitatea noastră.

Colecții valoroase de carte rară

Dna Ana Guțu, prim-vicerector ULIM, a subliniat, că DIB este o structură performantă. ”În condițiile noilor tehnologii informaționale, studenții preferă să acceseze baze de date virtuale. Totuși, patrimoniul științific de care dispunem, reprezintă cercetările, realizate de cadrele didactice. Facem cercetare, pentru a o transmite discipolilor noștri.

Aceasta trebuie să aibă loc doar în cadrul universității”, menționează dna Ana Guțu.

Patrimoniul științific ULIM este în limbi europene și asiatice, cu acces deschis pentru studenți, cadre didactice și cercetători.

În cadrul Salonului ”SCIENTIA”, sunt expuse și colecții valoroase de carte rară, donate ULIM de o serie de personalități. Dl. Ion Manoli, dr. hab., profesor universitar în cadrul Facultății de Litere, se numără printre acestea. Domnia sa a îmbogățit colecțiile DIB cu volume rare, editate în anii 1801, 1802, 1807. 1809, 1918, publicate la Paris.

”La DIB, găsim întotdeauna ușile deschise și bunăvoință”

”Cărturarului, cercetătorului științific îi șade bine cu biblioteca, ce i-ar putea oferi cărțile cerute. De aceea, sper ca volumele mele, pe care le-am donat ULIM, să atragă studenții, pentru  putea compara valoarea cărții de acum două secole cu cea de azi. La DIB, găsim întotdeauna ușile deschise și bunăvoință”, remarcă dl. Ion Manoli.

Până în 20 mai, în cadrul Salonului „SCIENTIA” vor fi organizate lansări de carte, prezentări ale bazelor de date ULIM, lecţii publice, ateliere profesionale pentru cercetători şi redactori ai revistelor. La manifestări, sunt invitați toți cei interesaţi de patrimoniul documentar ştiinţific al ULIM. Evenimentele vor fi organizate în Sala Polivalentă de Lectură nr. 2, et. 6.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM   


07.04.2016