Asigurarea succesului în carieră, prin stagiile de practică

În vacanța de vară 2017, studenții ULIM pot avea stagii de practică, conform specialităților alese, în una din următoarele ţări: Grecia, Cipru, Spania, Franța, Bulgaria. ”Pe lângă spectrul vast de oportunități internaționale oferite de ULIM, studenții noștri mai au posibilitatea de a beneficia în mod centralizat de stagii de practică peste hotare. Prin intermediul ULIM, tinerii își pot găsi destinațiile dorite, unde să-și petreacă stagiile de practică, în vederea dezvoltării aptitudinilor de muncă și creșterii gradului acestora de angajabilitate”, susține dna Valentina Ciumacenco, șefa Centrului Cooperare Internațională, ULIM.

Această declarație a făcută, azi, în cadrul unei întâlniri, cu studenții  ULIM, cu participarea dlui Pavlos Elenis, directorul Companiei Algoos, care reprezintă o rețea globală de recrutare și agenții de turism, ce oferă servicii work and travel. Domnia sa a prezentat ofertele pentru studenții ULIM, în Cipru, Grecia, Spania, Franța și Singapore.  Acestea nu se limitează aici.

”Pentru Grecia sau Cipru, avem nevoie de studenți care au pașapoarte românești, iar pentru Franța sau Singapore, ar putea dispune chiar de cele de cetățeni din R. Moldova, pentru a le deschide vize. Oferim asistență studențiilor din orice domeniu, pentru a le găsi poziții de stagii potrivite”, spune directorul Companiei Algoos.

”Spre deosebire de ”Work and Travel”, cunoscutul program de schimb cultural al Departamentului de Stat al SUA, unde se aplică individual de studenți, de data aceasta, vorbim de un alt tip de colaborare cu o companie de profil, anume de stagii de practică, organizate centralizat, prin intermediul universității noastre. ULIM își asumă responsabilitatea de a selecta studenții cei mai buni, pentru a fi plasați în câmpul muncii, în rețeaua hotelieră cu care lucrează partenerul nostru”, explică dna Valentina Ciumacenco.

Sunt eligibili toți studenți, în mod special, cei de la Facultatea Științe Economice, specializați în turism și servicii hoteliere și de la Facultatea de Litere. Poziţiile asigurate sunt în domeniile: turism, relaţii publice, recepţie, marketing etc.

 Ce oferă  Compania Algoos?

- cazare gratuită;

- mese gratuite de 3 ori pe zi;

- program de lucru de 8 ore pe zi;

- salariu de 300-500/lună, în funcție de destinație;

Mecanismul de aplicare e simplu. Studenții caută destinațiile pentru care vor să opteze și  depun  dosarul compus din CV Europass (în limba engleză), scrisoare de intenţie (în limba engleză); situaţie şcolară (secretariat – facultate),  diplome, certificate suplimentare (în copie-opțional) la Centrul Cooperare Internațională ULIM ( of. 443, etaj. IV), pentru a participa la o preselecție și, ulterior, candidații aleși vor fi propuși Companiei Algoos.  Stagiile de practică sunt recunoscute de către ULIM după încheierea cu succes a acestora. 

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


08.11.2016