AUF facilitează inserția profesională a tinerilor
Oportunități de acumulare a competențelor de angajare

Agenția Universitară a Francofoniei (AUF), în parteneriat cu mai multe întreprinderi, va organiza mâine, 3 noiembrie, la ora 15.00, o masă rotundă pentru studenții francofoni din universitățile din RM, cu tema ”De la formare la angajare : sfaturi și subtilități de la specialiștii în resurse umane”. Asigurarea unei coerențe între studiile universitare și cerințele mediului profesional constituie, azi, un subiect de importanță majoră și o linie de acțiune prioritară atât pentru mediul academic, cât și pentru cel profesional. La masa rotundă, va participa și dl. Emmanuel Skoulios, directorul Camerei de Comerț și Industrie Franța-Moldova.

De la formare la angajare : sfaturi și subtilități de la specialiștii în resurse umane

”Pentru că una dintre axele de acțiune ale AUF este facilitarea inserției profesionale a tinerilor, am considerat oportună organizarea unui eveniment, unde să fie abordată această chestiune, prin prisma relației universitate-întreprindere.

Totodată,  evenimentul de mâine va fi o continuitate a Forumului European al Angajatorilor, organizat, la începutul lunii octombrie, de  Camera de Comerț Franța-Moldova, în colaborare cu AUF și alți parteneri instituționali. În urma acestuia, mulți tineri francofoni din RM și-au găsit locuri de muncă decente”, spune dna Olesea Simion, coordonator de proiecte privind inserția profesională, Antena Chișinău a AUF.

Evenimentul va fi organizat în cadrul Programului AUF ”Facilitarea inserției profesionale a tinerilor”, cu participarea specialiștilor în resurse umane de la mai multe întreprinderi (Grant Thornton, H. Essers, Orange, Lactalis Alba, Union Fenosa ș.a.), ai centrelor de ghidare în carieră și de orientare profesională din cadrul universităților membre AUF și responsabililor de filiere francofone.  

Specialiștii vor oferi sfaturi utile studenților pentru angajare. ”AUF organizează, periodic, evenimente cu tematică de inserție profesională și formări, pentru ca studenții să acumuleze competențe și abilități nu doar la universități, ci și la activitățile noastre extracurriculare”, relatează dna Olesea Simion.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


02.11.2016