Beneficiile cooperării ULIM cu cea mai veche universitate din România

Azi, de Ziua Internațională a Studenților, dr. Claudia-Valentina Gîdea, responsabilă de cooperări francofone în cadrul Centrului de Cooperare Internațională al Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, a susținut o lecție publică studenților ULIM despre beneficiile cooperării între instituția noastră cu cea mai veche universitate din România, cu o lungă tradiție în educație, cercetare și deservirea comunității locale. Lecția a debutat cu o introducere-felicitare a studenților din partea dnei Valentina Ciumacenco, șefa Centrului Cooperare Internațională, adresată de ziua lor.

Dna Claudia-Valentina Gîdea a făcut o amplă prezentare a universității transilvănene. Dintre personalitățile românești care au studiat la UBB îi amintim pe Iuliu Maniu (Drept), Iuliu Hațieganu (Medicină), George Coșbuc (Filosofie) și Vasile Meruțiu (Științe Naturale). Reflectând istoria regiunii, UBB a devenit un model de multiculturalism, având trei linii de studiu – română, maghiară, germană - și oferind programe complete de studiu în cinci limbi – română, maghiară, germană, engleză, franceză. Mai multe informații despre această prestigioasă instituție puteți afla, accesând acest link.

Ambasadorul vs Rectorul, lecție interactivă despre diplomația în universitate

Studenții de la facultățile de Litere, Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism au participat la încă o lecție publică, cu tema ”Comunicarea diplomatică în universitate”, susținută de dna Claudia-Valentina Gîdea - un curs interactiv de analiză a comunicării prin fotografii, exemple concrete și test de autoevaluare.

”Am studiat comunicarea în cadrul facultății, am lucrat apoi la radio și televiziune, iar în prezent mă confrunt cu diplomația universitară, fapt ce m-a determinat să am o astfel de abordare la evenimente care se încadrează acestei tematici”, afirmă dna profesoară.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


17.11.2016