Campania “În sprijinul absolventului ULIM”
Studenții din anii terminali, îndemnați să realizeze lucrări științifice originale

Azi, Departamentul Informațional Biblioteconomic (DIB) a inaugurat Campania “În sprijinul absolventului ULIM”, organizată, tradițional, în perioada 10 februarie - 10 iunie. Campania este destinată studenților din anii terminali licență, masterat sau doctorat. Tinerii sunt în pline pregătiri pentru finalizarea studiilor, dar și pentru angajarea în câmpul muncii și DIB le oferă toate serviciile necesare, pentru a le ușura eforturile.

Care sunt pașii pe care trebuie să urmeze studenții în elaborarea lucrărilor finale? Cum se elaborează o listă de referințe bibliografice? Ce surse de informare oferă  spațiul DIB? – sunt doar câteva dintre întrebările, la care sunt gata să răspundă specialiștii. ”Cele mai reușite teze de licență ale foștilor absolvenți ai ULIM sunt expuse, ca exemple de referință. Campania oferă consultații individuale și în grup privind conceperea proiectelor de licență, sub aspectele structurilor și conținuturilor. De asemenea, propunem o serie de materiale, referitoare la cum se realizează o lucrare științifică”, spune dna Irina Cernauscaite, directoarea DIB.

”Elaborarea referințelor bibliografice sau prezentarea unui CV atractiv viitorilor angajatori – sunt alte chestiuni importante pentru viitorul fiecăruia”, menționează dna Ludmila Corghenci, consilier DIB. Dna Svetlana Rusnac, decanul Facultății Psihologie, Științe ale Educației și Asistență Socială, îndeamnă studenții să utilizeze cu succes spațiul WI-FI al DIB și să consulte literatura necesară pentru realizarea lucrărilor de licență, masterat sau doctorat, care trebuie să fie originale. 

”Aceasta semnifică selectarea informațiilor din literatura de specialitate și nu cu ajutorul motoarelor de căutare de pe internet. DIB este locul cel mai potrivit pentru realizarea unor proiecte de succes”, consideră dna Svetlana Rusnac. DIB invită studenții la expoziţia de documente „În sprijinul elaborării şi prezentării proiectelor/tezelor de licenţă/master/doctor”, prin expunerea celor mai bune teze de licenţă şi de master din ultimul an de studiu.

Vadic Rață, student în anul II al Facultății Drept, menționează  instrumentele pe care le oferă, zilnic, DIB: ”Catalogul electronic al DIB este unul valoros. DIB oferă acces ușor la numeroase materiale din varii domenii. Personalul acestei instituții este deosebit de receptiv și  merită  mulțumirile noastre. Bogăția unei biblioteci nu constă doar în volumele ce le conține, ci și din tinerii dornici să învețe pe tot parcursul vieţii, pentru o dezvoltare culturală pe măsura cerințelor intelectuale.”

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


10.02.2016