Campania ONU ”16 zile de activism împotriva vilolenței față de femei și fete”, la ULIM

Campania Internațională 16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen, cu sloganul - Nu lăsa pe nimeni în urmă, pune capăt violenței față de femei și fete a debutat și la ULIM, cu o lecție publică, organizată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în colaborare cu Inspectoratul General al Poliției. Campania își propune informarea și sensibilizarea publicului în ceea ce privește fenomenul violenței împotriva femeilor și a familiei. ULIM, tradițional, se raliază acțiunilor de eradicare a acestui fenomen, alături de partenerii săi.

Parteneriatul între ULIM și importanți actori naționali

Dl Vladimir Chirinciuc, vicerector pentru relații internaționale, a rostit un cuvânt de deschidere a evenimentului. ”Îmi face o deosebită plăcere de-a vedea un public numeros de studenți, dornici de-a discuta chestiunea eliminării violenței împotriva femeilor. La 25 noiembrie, a fost sărbătorită Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, iar pe 10 decembrie, va fi marcată Ziua Internațională a Drepturilor Omului.

În această perioadă, ULIM în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Inspectoratul General al Poliției, se implică activ în combaterea  fenomenului în cauză prin organizare de evenimente”, menționează dl Vladimir Chirinciuc.

Domnia sa a îndemnat tinerii prezenți să ia parte în prevenirea și eradicarea violenței împotriva femeilor.

Ghidarea viitorilor specialiști în combaterea multidisciplinară a fenomenului

Un discurs de salut a mai susținut dna Svetlana Haraz, șefa Catedrei șefa Catedrei Asistenţă Socială şi Sociologie „Nicolae Sali”. Domnia sa a evidențiat parteneriatul fructuos între ULIM și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în ceea ce privește ghidarea viitorilor specialiști în abordarea multidisciplinară a fenomenului discutat, ca prin eforturi comune să fie schimbată situația din țara noastră.

Dna Lilia Pascal, șefa Direcției politici de asigurare a egalității între femei și bărbați din cadrul Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a subliniat importanța tradiționalei colaborări cu ULIM în organizarea unor evenimente publice de informare a tinerilor în privința legislației naționale și serviciilor specializate la acest capitol. ”Să diminuăm toleranța față de violența aplicată femeilor și în familii, care în societatea noastră atinge cote alarmante, conform studiilor”, afirmă dna Lilia Pascal.

Dl Sergiu Sofroni, specialist principal al Inspectoratului General de Poliție, a vorbit despre îmbunătățirea situației privind intervenția în soluționarea cazurilor de violență în familie. Dna Tatiana Chebac, în calitate de avocată la Asociația Promo-Lex, a prezentat și comentat statisticile naționale și internaționale cu privire la acest flagel, invitând studenții să devină specialiști profesioniști în lupta pentru siguranța femeilor și familiilor din R. Moldova.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


28.11.2017