Carte pentru Basarabia, la ULIM
Donație de 3000 de volume din partea Asociației ”Blessing Hearts” din Iași

Unul dintre evenimentele memorabile, la ULIM, de 1 decembrie, Ziua Națională a tuturor românilor, a fost o donație de 3000 de volume de literatură română și universală, precum și cărți de psihologie și medicină, oferite de Asociația ”Blessing Hearts” din Iași. Ajuns la a III-a ediție, proiectul caritabil "Carte pentru Basarabia" vine în întâmpinarea dorinței tinerilor basarabeni de a studia cărți în limba română. Pe 1 decembrie, într-o zi istorică în care am celebrat 99 de ani de la Mare Unire de la Alba Iulia, Asociația ”Blessing Hearts” în colaborare cu psihologul Oana Rotaru și dr. Gholamali Mohammadifard, directorul Centrului de Consiliere Psihologică și Orientare în Carieră, a pus la dispoziția ULIM 3000 de volume în limba română.

”Ne-am dorit să ne extindem activitatea de caritate către această zonă românească. Nu întâmplător, am ajuns în Basarabia, de 1 decembrie, pentru că suntem cu toții la unison sufletește. Mi-a plăcut să cred faptul, că la ULIM, voi găsi oameni, care își doresc să citească literatură în limba română”, explică dna Ana-Maria Crudu, președinta Asociației ”Blessing Hearts”.

”Am venit cu mare drag, la ULIM, ca reprezentantă a Asociației ”Blessing Hearts”. Ne bucură, că volumele donate vor ajunge la cei care și le doresc enorm”, susține dna Oana-Roxana Rotaru, colaboratoarea Asociației ”Blessing Hearts”.  

Donația se înscrie și în contextul Centenarului Marii Uniri, ”campanie de carte românească peste Prutul care nu ne desparte, ci ne unește”, susțin organizatorii.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


04.12.2017