Cei mai buni cosmeticieni cu studii medicale universitare din RM au absolvit ULIM-ul

În RM, numărul de posturi de cosmeticieni e în continuă creștere. ”Facultatea Biomedicină și Ecologie din cadrul ULIM pregătește cei mai buni cosmeticieni din RM. Această opinie răsună mereu la importante evenimente internaționale din industria frumuseţii, organizate la Chișinău, în contextul în care studenții noștri ocupă primele locuri și iau marile premii la competiții de profil din țară și străinătate”, afirmă dna Ludmila Socolova, lector superior la Catedra Medicină Fundamentală şi Ecologie.

O facultate unică în republică

Facultatea Biomedicină  ULIM este unica din RM, care pregătește specialiști în  sferele tehnologiilor farmaceutice, produselor cosmetice şi medicinale, serviciilor publice (estetologie) și biologiei moleculare. Spre exemplu, la  Expoziţia Internațională specializată de cosmetice, parfumerie şi echipamente pentru saloanele de frumuseţe ”Beauty-2016”, viitorii cosmeticieni de la ULIM au fost învingători. De asemenea, la ediția a III-a a Campionatului Europei şi Asiei de Masaj Clasic şi Tehnici SPA în Moldova, studenții noștri au devenit premianți.

O dată la două săptămâni, studenții ULIM care urmează această specialitate beneficiază de masterclass-uri, oferite de cei mai apreciați esteticieni ai momentului.

Peste 1500 de absolvenți cosmeticieni, între care premianți la concursuri internaționale

”Biomedicina este deosebit de importantă pentru sănătatea oamenilor. De aceea, este un domeniu de maximă actualitate.  Sănătatea și frumusețea se completează reciproc. Facultatea noastră este destinată viitorilor specialiști, care vor lucra în direcția menținerii și sănătății, și frumuseții clienților. Invităm pe toți cei dornici să devină cosmeticieni, la ULIM, cea mai prestigioasă universitate din RM!”, îndeamnă dna Ludmila Socolova.

”Din 2012, de când, la ULIM, a fost introdusă specialitatea servicii publice (estetologie), avem peste 1500 de absolvenți cosmeticieni, între care sunt și premianți la concursuri internaționale. Este important ca discipolii noștri să fie instruiți de specialiști practicieni cu experiență, recunoscuți de companii internaționale de profil”, spune dna Daria Goroşenco, lector ULIM și director al  Centrului de Instruire pentru Cosmeticieni “Estetic Studio”.

Ce spun proaspetele absolvente 

Adelina Grecu: ”La ULIM, am studiat noțiunile fundamentale de anatomie, dermatologie și patologie. Am avut și stagii de practică la Spitalul de Dermatologie, la saloane și clinici specializate. Pentru cei care vor să facă o asemenea carieră, e cazul să urmeze studiile superioare. Cursurile de scurtă durată nu oferă suficientă pregătire.”

Ecaterina Burete: ”Avem colegi absolvenți, care și-au deschis întreprinderi particulare în RM sau care muncesc în străinătate. Unele cadre didactice de la noi au propriile lor saloane de înfrumusețare și ne inspiră și pe noi să le urmăm exemplul. ULIM m-a ajutat să devin o profesionistă cu multe idei de viitor. Daria Groșenco, una dintre profesoarele noastre, este o cosmeticiană apreciată și care ne-a oferit cursuri practice chiar la salonul ei.”

Anastasia Straticiuc: ”Facultatea ne oferă o bună pregătire teoretică, dar și practică. Totuși, această meserie se află într-o continuă evoluție și trebuie să ne dezvoltăm abilitățile chiar și după absolvire. Activez deja într-o clinică privată și este important pentru mine să-mi aprofundez cunoștinele pentru a fi în pas cu cerințele clienților. De aceea, ar fi necesare și studiile masterale.”

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


07.06.2017