Cei mai buni specialişti în industria cosmetică din RM, absolvenți ULIM, se bucură de succes pe piața muncii

Viitori specialişti în industria şi cercetarea cosmetică au beneficiat, azi, de o lecție practică, susținută de dna Olga Crăciun, absolventă ULIM, angajată în cadrul Salonului de înfrumusețare Doctor Lica din Chișinău. Este unul dintre primele workshop-uri de profil din noul an academic, oferite de cei mai apreciați esteticieni ai momentului, ghidate de dna Ludmila Socolova lector superior la Catedra Medicină Fundamentală şi Ecologie. Domnia sa afirmă că, pe an ce trece, Facultatea Biomedicină și Ecologie este tot mai solicitată de tineri dornici să devină specialiști în industria cosmetică, deosebit de solicitați pe piața muncii.

Lecție practică pentru viitori cosmeticieni, la ULIM

Azi, studenții ULIM au urmărit o procedură cu microcurenți pentru întinerirea pielii faciale, una dintre cele mai eficiente terapii de îngrijire a acesteia, în baza produselor cosmetice spaniole PRESSENSA, fabricate conform bunelor practici și cerințelor UE, cercetărilor științifice de creare a noilor formule de utilizare în medicina estetică. A fost și un prilej de testare și utilizare a acestora. Produsele și aparatura cosmetică de ultimă generație reprezintă tendința pieței moderne, studiate la ULIM, cu ajutorul practicienilor din cadrul unor companii ce dețin saloane de înfrumusețare și oferă spații moderne pentru formarea viitorilor specialiști în această sferă.

”Eficiența acestor întâlniri - cea a profesioniștilor de pe piață, formați, la ULIM, cu studenții și profesorii de la noi - e  rodul muncii cadrelor noastre didactice. Suntem mulțumiți de profesionalismul absolvenților noștri, care se bucură de succes pe piața muncii și au devenit, la rândul lor, profesori, care ne ajută să îmbinăm teoria cu practica”, susține dna Ludmila Socolova.

Numărul studenților la specialitatea servicii publice (estetologie), în creștere

În ultimii ani, numărul studenților la specialitatea servicii publice (estetologie), e în creștere. Și aceasta pentru că oamenii vor să țină pasul cu ritmul alert al vieții, apelând la serviciile de înfrumusețare și relaxare. Această mare cerere necesită a fi satisfăcută.

Astfel, în premieră pentru RM, a apărut Facultatea Biomedicină și Ecologie, la ULIM, unde sunt instruiți viitorii specialişti în industria şi cercetarea cosmetică. Până în anul 2012, studii superioare puteau avea doar puținii medici în acest domeniu - cu șase ani de facultate și trei rezidențiali. La ULIM, viitorii specialişti în industria şi cercetarea cosmetică urmează trei ani de licență și doi ani de masterat. În plus, costurile studiilor, la ULIM, sunt incomparabil mai mici, explică specialiștii.

Dna Ludmila Socolova recomandă tuturor să apeleze la serviciile profesioniștilor cu studii superioare și nu la persoanele care frecventează cursuri de trei luni pentru a oferi, ulterior, servicii de calitate îndoielnică în direcția menținerii sănătății și frumuseții oamenilor.

Alte informații utile de profil pot fi accesate aici:

Viitori cosmeticieni ULIM, instruiți de cei mai apreciați profesori și esteticieni ai momentului

Daria Goroșenco, absolventă ULIM, premiantă internațională a competițiilor pentru cosmetologi și esteticieni

Alexandr Romanovici, absolvent al Facultății Biomedicină și Ecologie ULIM, s-a clasat pe locul I, la Competiția Internațională “Massage Spa Talent 2016” din Italia

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


11.10.2017