Cel mai bun din peste 1000 de studenți din 18 țări, premiat la ULIM

Un eveniment de importanță europeană s-a produs azi, la ULIM – premierea lui Dmitri Uzun, student în anul I, la Facultatea de Litere (grupa rusă), care s-a clasat pe locul I, la prestigiosul Concurs Internaţional de Eseuri “Write-on!”

”Este cel mai reușit text din cele peste o mie, prezentate de concurenți din Armenia, Azerbaidjan, Botswana, Bulgaria, China, Kenia, Georgia, Madagascar, Kosovo, Ucraina , Zambia etc.”, susține dna Beni Combs-Thelmia, coordonatorul național al competiției în R. Moldova și ex-voluntară a Corpului Pacii. Tânărul a  devansat concurenți din 18 țări, la competiția de limba engleză.

Dmitri Uzun, deținătorul Premiului I: ”Această victorie este uimitoare și incredibilă”

Oaspetele american i-a oferit lui Dmitri Uzun Medalia și Diploma de excelență pentru cel mai bun studiu de proporții restrânse asupra unei teme filozofice, la  Concursul Internaţional de Eseuri “Write-on!”. Ceremonia s-a produs în cadrul Conferinţei ştiințifice anuale Symposia Studentium, Magistrum, Doctorandum-2016 a Facultății de Litere și Facultății Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism.

Pentru Dmitri Uzun, această victorie este uimitoare și incredibilă. ”Până în momentul acesta, nu am participat nici măcar la concursuri școlare, nici chiar la starturi vesele. Tema eseului meu se referă la Răul cel mai mare și Binele cel mai așteptat din viață - două ”cutii” ale fiecăruia.

Nu mi-a fost dificil să scriu. E chiar simplu, dacă lași imaginația să lucreze. Acesta e secretul. Am devenit scriitor de pe la 14-15 ani, de când public povestiri. De câteva ori, am avut ocazia să citesc fragmente din creațiile mele de pe o scenă. Această victorie mă stimulează enorm.”

Precizăm că, al doilea mare succes al ULIM la concurs a fost și prestația Marinei Nichita, studentă în anul II, a Facultății de Litere, care a obținut locul II, la “Write-on!”, în context internațional. Juriul competiției a fost format din voluntari ai Corpului Pacii și ai Comitetului Organizatoric  internaţional cu sediul în Georgia.

Accesați linkul, pentru a citi eseul câștigător al lui Dimitri Uzun, de la Concursul Internaţional de Eseuri “Write-on!”:

https://writeoncompetition.wordpress.com/2016/04/11/2016-1st-year-university-moldova/.

Pentru alte detalii despre concurs:

http://www.ulim.md/news/ulim/doi-studenti-ulim-au-devansat-concurenti-din-18-tari-la-un-concurs-international-de-limba-engleza.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


15.04.2016