COMUNICAT DE PRESĂ

Prin prezentul, comunitatea academică a Universității Libere Internaționale din Moldova dezminte cu vehemență informațiile apărute în mass-media cu privire la un atac asupra instituției noastre.

Relațiile dintre Universitate și BC Moldindconbank sunt relații strict comerciale, ULIM fiind clientul băncii, ulterior informațiile sunt confidențiale. Informația publicată are scop de denigrare și este ruptă din context pentru a putea fi interpretată.

ULIM își desfășoară activitatea în strictă conformitate cu prevederile Codului Educației al Republicii Moldova și a legislației aferente asupra domeniului învățământului superior atât în procesul de admitere pentru anul de studii 2018-2019 cât și în procesul didactic al anului academic în curs.

Administrația ULIM a solicitat explicații de la  BC Moldindconbank despre eroarea produsă, respectiv avem asigurări că eroarea admisă  și anunțurile plasate incorect pe siturile de comercializare a imobililor vor fi șterse și situația va fi remediată în cel mai scurt timp.

Acest fapt nu afectează sub nici o formă procesul didactic, salariile sunt achitate la timp, ultimul fiind achitat la data de 25 octombrie.

ULIM a fost și este cea mai mare și importantă instituție privată de învățământ din țară. Integritatea noastră nu va fi afectată de către pornirile tendențioase și frustrante ale unor foști colegi, nu ne va afecta planurile și strategia de dezvoltare și educarea generațiilor în continuare.

Acesta nu este primul atac asupra imaginii ULIM și înțelegem că nu este ultimul, de asta suntem mereu deschiși și transparenți pentru a oferi orice informație suplimentară cu referire la cele expuse mai sus. Prioritar pentru ULIM este procesul de învățământ, studentul și cadrul didactic ceea ce demonstrează încă o dată locul și rolul important al ULIM în spațiul academic autohton.

 

Senatul ULIM


31.10.2018