Consulul Onorific al Regatului Belgiei, în vizită, la ULIM

În cursul dimineții, dl Luc Engelen, consulul onorific al Regatului Belgiei în R. Moldova, a efectuat o vizită, la ULIM.

În cursul dimineții, dl Luc Engelen, consulul onorific al Regatului Belgiei în R. Moldova, a efectuat o vizită, la ULIM. Domnia sa a avut o întrevedere cu dr.conf.univ. Ilian Galben, rectorul interimar și președintele ULIM, dr.hab.conf.univ. Elena Prus, vicerector pentru cercetare științifică și dna Valentina Ciumacenco, directoarea Centrului Cooperare Internațională. Obiectivul esențial al vizitei a fost stabilirea unor relații de cooperare dintre ULIM și Consulatul Onorific al Belgiei în R. Moldova, oferindu-se să intermedieze noi relații de parteneriat european în educație-afaceri.

Conducătorii ULIM au trecut în revistă reperele de ultimă oră ale cooperării internaționale, referindu-se la interesul unor importante centre universitare din UE față de colaborarea cu instituția noastră în domeniile IT, industria ușoară și ecoturism.

Dl Luc Engelen și-a arătat disponibilitatea de a sprijini ULIM în pregătirea specialiștilor în sfera IT, prin deschideri educaționale, la modul practic, astfel, ca tinerii noștri să beneficieze de instruire și stagii profesionale la standardele învățământului UE, oferite de parteneri europeni.  Consulul belgian a apreciat nivelul ridicat profesional și uman al tinerilor specialiști din R. Moldova, în calitatea sa de diplomat și om de afaceri, care activează în statul nostru, de două decenii.

Conducătorii ULIM s-au referit la posibilitatea de a dezvolta proiecte comune, în contextul  internaționalizării educaționale acasă, instituția noastră de învățământ superior fiind autoarea unor strategii de pregătire a cetățenilor pentru a intra într-o lume globalizată.

În finalul întrevederii, conducerea ULIM a lansat o invitație  Excelenței Sale Thomas Baekelandt, ambasadorul Regatului Belgiei în România și R. Moldova, cu reședința în București, care va veni, în viitorul apropiat, în R. Moldova, să viziteze și ULIM-ul.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM

 


23.03.2018