Cooperare ULIM – Universitatea Catolică din Lublin
Prelegeri susținute de un fost bursier polonez de la Harvard University

Fost bursier la Harvard University, în prezent, dr. hab. Tomasz Stępniewski, profesor la Universitatea Catolică ”Ioan Paul II” din Lublin (KUL), Polonia, a predat, recent, o serie de cursuri de politologie studenților ULIM din cadrul Facultății Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism. Lecțiile au vizat politica internă și externă a Poloniei cu precădere față de statele Parteneriatului Estic, în special RM și Ucraina.

Domnia sa a mai participat, de asemenea, la o dezbatere cu profesorii Catedrei Relații Internaționale, Științe Politice și Istorie, cu tema: Între Bruxelles și Moscova, politica internă și externă a RM. Dl. Tomasz Stępniewski și-a arătat satisfacția de a se afla la ULIM, o universitate de primă importanță în spațiul post-sovietic, unde studenții dovedesc interes deosebit pentru istoria țărilor foste socialiste, integrarea UE și studiile moderne europene.

”De aceea, este importantă impulsionarea cooperării între ULIM și KUL, prin schimb de cadre didactice și studenți, în anii următori”, consideră profesorul polonez. Mai multe despre prestația strălucită a domniei sale, accesați următorul link: http://www.kul.pl/dr-hab-tomasz-stepniewski,art_25567.html.

Vizita, la ULIM, a dr. hab. Tomasz Stępniewski a fost posibil, grație unui proiect comun, derulat de ULIM și KUL vizând organizarea mobilităților academice și de studii reciproce , în anul de studii 2015-2016.

 

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM

 


22.03.2016