„Coreenii nu știu ce înseamnă a studia cărți întregi de teorie”

Din anul 2009, peste 60 de studenți ai ULIM au beneficiat de burse de studii în Coreea de Sud, una dintre marile puteri economice ale lumii, făcând parte din lista mondială a primelor țări cu sisteme de educație performante, alături de Finlanda, Japonia, Singapore, Marea Britanie, Olanda, Elveția etc. Tinerii noștri obțin un nivel ridicat de instruire, pentru a deveni competitivi alături de colegii lor din țările dezvoltate.

Cristina Trifanov este studentă în anul II, la Facultatea de Litere (Engleză-Coreeană). Timp de un semestru, alături de alți colegi de la ULIM, ea a avut o bursă de studii, la Gimcheon University din Coreea de Sud.  Întrebați când revin acasă despre învățământul universitar coreean, tinerii noștri răsund la unison, că acolo se pune accentul, întâi de toate, pe calitatea studiilor, nu pe cantitatea acestora și că există o libertatate imensă de a-ți alege cursurile, în funcție de interese și preferințe.

De asemenea, tehnologiile informaționale ocupă un loc primordial în predarea și instruirea din Coreea. Temele de acasă ale studenților sunt structurate și verificate on-line. ”Am preferat să ajung în Coreea, pentru ca am limba B coreeana și mi-am dorit s-o învăț de la vorbitori nativi. Majoritatea disciplinelor studiate se bazează pe comunicare în engleză sau coreeană.

Coreenii nu știu ce înseamnă a studia cărți întregi de teorie. Universitățile coreene tind să aibă absolvenți, care învață mai mult din practică, astfel, ca după absolvire să-și cunoască meseriile de la A la Z. Spre exemplu, la engleză, am avut ore în șir de discuții referitoare la cunoștințe de business, unde am învățat sa negociem sau sa criem corect scrisori oficiale”, povestește Cristina Trifanov.

Textul integral despre experiența de studii a acestei studente, în Coreea, poate fi accesat aici.

Angelina Olaru, Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


17.03.2016