Departamentul Informațional Biblioteconomic din cadrul ULIM a lansat cea de-a XV-a ediție a Programului ”Grija pentru Noii Utilizatori”

„Grija pentru Noii Utilizatori” este un program inițiat de Departamentul Informațional Biblioteconomic din cadrul ULIM, care se adresează studenților din anul I, din ciclul Licenţă, Masterat, Doctorat, de la toate facultățile ULIM. Sloganul celei de-a XV-a ediţie a Programului ”Grija pentru noii utilizatori” este: „Cărţile îţi deschid mintea, îţi lărgesc gândirea şi te întăresc precum nimic altceva” (William Feather).

În perioada 3 septembrie-25 decembrie 2018, colaboratorii DIB îndeamnă studenții să participe la activitățile acestui program cu scopul însuşirii cunoştinţelor generale şi a deprinderilor pentru orientarea în fluxul informaţional instituţional, naţional şi internaţional, dar și pentru a cunoaște spaţiile funcţionale, serviciile şi produsele informaţionale ale Departamentului Informaţional Biblioteconomic.

În cadrul programului, tinerii studioși vor putea beneficia de următoarele mini-cursuri individuale și în grup: Pagina WEB DIB: conţinut informaţional, promoţional şi documentar;Utilizarea catalogului electronic; Baze de date on-line, oferite de către DIB (Cambridge Journals Online, Taylor & Francis, Web of Science etc. ); Referinţe bibliografice: elaborare si prezentare; Mânuirea programelor Microsoft Office.

De asemenea studenții vor avea ocazia de a se implica în activități de voluntariat, să participe la diverse work-shop-uri și lecții publice.

Programul „Grija pentru Noii Utilizatori” este prevăzut și adaptat nevoilor studenților. Inițierea acestui program are scopul de a determina studenţii să vină în sălile de lectură pentru consultare şi documentare, formarea deprinderilor de cercetare, analiză, sinteză a necesităţilor informaţionale, de căutare şi utilizare de sine-stătătoarea informaţiei necesare, amplificarea competenţelor și a aptitudinilor informaţionale. Programul are caracter de tutelare şi învăţare, implimentând deprinderi tehnice şi cunoştinţe metodologice de orientare în lumea informaţiei, formând la final o gândire divergentă. Astfel, studentul ULIM va deţine instrumentele necesare în procesul muncii individuale, documentării şi informării obligatorii şi suplimentare.


05.09.2018