Deschiderea celei de-a XV-a ediții a Conferinței Științifice Universitare dedicate Zilei Internaționale a Drepturilor Omului

Cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, marcată anual la 10 decembrie, la ULIM a fost dat startul celei de-a XV-a ediții a Conferinței Științifice Studențești Universitare.

Lucrările conferinței au fost deschise cu mesaje de salut și încurajare din partea conf. univ. dr. Alexandru Cauia, prorector pentru Strategie Academică și Programe de Studii, conf. univ. dr. Lilia Mărgineanu, decanul Facultății Drept, conf. univ. dr.  Vitalie Gamurari, directorul Școlii Doctorale Drept și conf. univ. dr. Serghei Țurcan, șef Catedra ”Drept Public”. Pe parcursul zilei de azi, studenții vor prezenta rapoarte în cadrul a două secțiuni tematice: ”Aspecte teroretico-practice privind consacrarea și protecția drepturilor fundamentale ale omului” și ”Protecția umanitară a drepturilor omului, protecția națională și internațională a refugiaților”.

Lucrările conferinței vor continua și în zilele următoare cu sesiuni și comunicări prezentate de tinerii cercetători, studenți ai Facultății Drept.

Serviciul de Presă, ULIM


10.12.2018