DIB oferă o gamă de servicii pentru studenții din anii terminali

Consultații individuale și de grup în elaborarea lucrărilor științifice


La Departamentul Informațional Biblioteconomic (DIB), a fost dat startul Campaniei ”În sprijinul absolventului”, organizată, tradițional, în perioada 10 februarie - 10 iunie. Campania este destinată celor din anii terminali de licență, masterat sau doctorat. Tinerii sunt în pline pregătiri pentru finalizarea studiilor, dar și pentru angajarea în câmpul muncii și DIB le oferă toate serviciile necesare, pentru a le ușura eforturile.

Specialiștii din cadrul DIB îndeamnă cititorii să le solicite activ serviciile, când purced la elaborarea proiectelor de licență, lucrărilor masterat și chiar de doctorat. La DIB, studenții sunt sprijiniți în accesarea și utilizarea corectă a informațiilor pentru cercetări.

Campania ”În sprijinul absolveților”

”Este o activitate complexă de documentare, orientată pentru satisfacerea cerințelor și necesităților informaționale, provocate de perioada de finalizare a studiilor de licență și masterat. Unul dintre scopurile noastre de bază este facilitarea procesului de  scriere a unor  lucrări științifice, în vederea economisirii timpului autorilor.

În plus, stăm la dispoziția studenților pentru a-i informa referitor la prevederile legale în realizarea unor studii, precum Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe”, explică dna Tatiana Gangan, coordonatorul Campaniei ”În sprijinul absolventului”.

Campania oferă consultații individuale și de grup, cursuri despre serviciile informaționale electronice, bazele de date on-line ale DIB, elaborarea și prezentarea referințelor bibliografice etc. Cele mai reușite teze de licență ale foștilor absolvenți ai ULIM sunt expuse, ca exemple. Cadrele didactice îndeamnă tinerii să fie cât mai originali în redactarea lucrărilor, prin  selectarea informațiilor din literatura de specialitate și nu cu ajutorul motoarelor de căutare de pe internet. DIB este locul cel mai potrivit pentru realizarea unor proiecte de succes, iar ULIM – instituția propice de a deveni specialiști de succes în țară și străinătate.

Accesați site-ul: www.library.ulim.md

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM 


10.02.2017