DIN 6 IULIE 2015, DL. IGOR MUNTEANU ESTE NOUL VICERECTOR AL ULIM PENTRU COOPERARE INTERNAȚIONALĂ ȘI PARTENERIATE ACADEMICE

Dr. Igor Munteanu, fost ambasador al R.Moldova în SUA, a fost numit vicerector pentru Cooperare Internațională și Parteneriate Academice al ULIM. Excelența Sa și-a susținut teza de doctorat în drept în cadrul ULIM la mijlocul anului 2003, la catedra de Drept Public al Facultății de Drept. În ultimii cinci ani, Dl. Igor Munteanu a dezvoltat o cariera diplomatică solidă în străinătate, fiind acreditat în calitate de Ambasador E.P. al Republicii Moldova în SUA, Canada și Mexic. remarcându-se printr-o serie de succese onorabile în lansarea primului Dialog Strategic al RM cu SUA, având drept urmare sporirea semnificativă a nivelului de interacțiune și cooperare bilaterală a RM și SUA.

În noua sa funcție academică, Dl. vicerector Igor Munteanu va asista colectivul profesoral și corpul studențesc al ULIM în extinderea și fortificarea oportunităților de cooperare internațională, extinderea mobilității academice, sporirea capacităților de cercetare academică și interacțiune cu universități partenere din toată lumea. Preluarea unor modele educaționale occidentale va ajuta la creșterea standardelor universitare și a reputației academice pentru universitățile moldovenești. Menționăm că, la Washington, domnia sa a întreținut o colaborare excelentă și dinamică cu mai multe universități faimoase în SUA, printre care George Washington University,  Georgetown University, Yale University și John Kennedy School of Government al Universității Harvard, Universitatea U-Penn din Philadelphia și Universitatea Drexel, Chappel Hill University și Duke University, ultimele fiind două dintre cele mai bune universități ale statului Carolina de Nord.

Dl. Igor Munteanu se lansează astfel într-o funcție de conducere a celei mai importante universități private din Republica Moldova, după mai bine de 14 ani de experienţă de management și cercetare independentă, activitate în sectorul public, dar și cooperare activă cu numeroase organizații internaționale și europene, printre care vom numi: Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei, OECD, OSCE/ODIHR, Freedom House, UNOPS. Excelența Sa are la activ publicarea mai multor monografii tipărite în Republica Moldova, dar și în străinătate, numeroase articole și rapoarte pe teme de actualitate pentru diverse teme de interes politic și instituțional, subiecte de politică externă, politica de vecinătate UE și teme de securitate internațională. Dl. Igor Munteanu participă în mod sistematic prin contribuții academice și de cercetare în cadrul unor conferinţe naţionale şi internaţionale.

CV-ul detaliat al noului vicerector pentru Cooperare Internațională și Parteneriate Academice al ULIM, Igor Munteanu, poate fi accesat AICI.

                                                                                                                        Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


06.07.2015