Doi absolvenți ULIM vor beneficia de un program de leadership și antreprenoriat, cu profesori de la Harvard, Stanford, Wharton și Berkeley

Surpriză de proporții. După vestea că Nina Maico, proaspăta licențiată în economie mondială și relații economice internaționale a ULIM, face parte din topul celor 50 dintre studenții de excepție din lume, în anul 2016, selectați de profesorii prestigioasei Aspire Academy, a mai fost ales un absolvent al aceleiași facultăți.

Nicolae Loghin, absolvent cu diplomă de excelență ULIM și cu cea mai mare medie din promoția din anul 2014, va beneficia, în prima decadă a lunii iulie, alături de colega sa, de un program de leadership și    antreprenoriat, la o tabără de vară, la Poiana Brașov, cu profesori de la Harvard, Stanford, Wharton și Berkeley.

 Aspire Academy utilizează o curriculă, alcătuită pe modelul celei de la Universitatea Harvard

 ”Aspire Academy  este singurul program educațional din România și Europa de Est cu participare internaţională, care utilizează o curriculă, alcătuită pe modelul celei de la Universitatea Harvard. În luna iulie, participanții  vor avea oportunitatea de a dialoga cu antreprenori locali și regionali, cu personalități de succes din varii domenii, conform unui comunicat oficial.

 Pentru cei selectați, programele de vară reprezintă doar începutul experienței lor de dezvoltare, deoarece la finalizare, tinerii devin membri ai comunității  Aspire Academy, care le oferă mentorat și oportunități  profesionale și academice”, conform unui comunicat oficial. Mai multe informaţii despre programe şi criteriile de eligibilitate sunt disponibile pe site-ul:www.aspireacademy.ro.

Cum își explică Nicolae Loghin marele succes

Nicolae Loghin este în prezent director executiv al unui centru de consultanță în management, vicepreședinte al Alianței Studenților din Moldova, membru al Biroului de Conducere al Consiliului Național al Tineretului din Moldova și al echipei naționale de experți pentru reforma în învățământul superior și al câtorva comisii de specialitate în domeniul politicilor de tineret.

Aspire Academy reprezintă locul, unde se întâlnesc tineri din toată lumea, care se remarcă atât prin succese pe plan academic, cât și prin alte activități extracuriculare. În cazul meu, a fost o combinație echilibrată a acestor două componente.

Pe de o parte, au cântărit mult studiile la ULIM și, pe de alta, mi-a fost apreciată activitatea în organizațiile de studenți și tineret, pentru care mi-am dedicat ultimii trei ani. De asemenea, Aspire Academy caută tineri motivați să se realizeze excelent. Ca lider, alături de echipa mea, mi-am propus să formăm o generație de tineri activi, informați și dornici de a schimba lucrurile spre bine în RM”, explică Nicolae Loghin.

În asemenea medii, se nasc proiecte internaționale de anvergură

Absolventul ULIM deja își cunoaște colegii de la Aspire Academy, cu care abia așteaptă să se întâlnească. ”Sunt tineri care studiază la universități de top din toată lumea, viitori profesioniști în cele mai diverse domenii - de la ingineria aerospațială și până la antreprenoriatul social.

În asemenea medii se nasc idei geniale, se leagă prietenii și parteneriate, care ulterior, ar putea să se transforme în proiecte internaționale de anvergură. Abia aștept să cunosc profesorii de la Harvard, Stanford, Wharton și Berkeley, ca apoi să revin acasă mai pregătit”, spune Nicolae Loghin.

În ce măsură studiile, la ULIM, i-au influențat cariera

În perioada studenției, la ULIM, a acumulat cunoștințe de management, aici, a învățat ce este autoguvernanța studențească, a descoperit o nouă lume și cultură, cea a francofoniei. ”Am avut ocazia să reprezint universitatea la concursuri internaționale, unde am cunoscut oameni interesanți din tot spațiul francofon. Mă simțeam întotdeauna ca acasă, la ULIM, unde revin mereu cu același sentiment. Am avut parte de colegi ambițioși, foarte buni în meserie. 

Dar și de profesori, care m-au inspirat. Întâi de toate, dna Iuliana Drăgălin, care pe lingă faptul că era coordonatorul Filierei fancofone Gestionarea întreprinderilor și decanul Facultății Științe Economice, mai era și cea mai bună prietenă a noastră.

Dna Svetlana Costaș, profesoara de statistică și un om minunat, este, de asemenea, un model de profesor universitar. La ULIM, apreciez cel mai mult nivelul de pregătire al dascălilor, dar și viziunea de dezvoltare post-modernistă a universității.

Activismul și perseverența în tot ceea ce fac le-am învățat, la Liceul Teoretic ”A. Agapie” din localitatea Pepeni, r-l Sângerei, unde mi-am făcut studiile preuniversitare, iar dorința de a schimba lucrurile spre bine vine de la Bălășești, Sângerei, unde îmi sunt părinții care se bucură alturi de mine, de fiecare succes”, menționează bursierul Aspire Academy.

Lecturați și istoria de succes a Ninei Maico, absolventă ULIM, selectată, recent, pentru Aspire Academyhttp://www.ulim.md/setari/via%C8%9Ba-universitara/viata-studenteasca/evenimente/o-proaspata-absolventa-ulim-va-beneficia-de-un-program-de-leadership-%C8%99i-antreprenoriat,-cu-profesori-de-la-harvard,-stanford,-wharton-%C8%99i-berkeley). 

Angelina Olaru, Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM

 

 


  •   » Click to zoom ->
  •   » Click to zoom ->
  • În perioada de formare, la ULIM  » Click to zoom ->

    În perioada de formare, la ULIM

  •   » Click to zoom ->
27.06.2016