Experiențele mobilităților academice
”Societatea învățării din China”, deschisă studenților ULIM

Sistemul educațional din China este unul printre cele mai de succes din lume. Învățământul superior din această țară cunoaște ascensiuni, după reformele de la sfârșitul anilor `90. Acestea au permis colegiilor și universităților să-și gestioneze propriile resurse. Totodată, universitățile chineze au început să se deschidă înspre Vest, avansând de rând cu cele occidentale.

Guvernul Chinei alocă fonduri solide pentru educaţie. Deviza acestuia este dezvoltarea unei ţări cu resurse umane pregătite la cel mai înalt nivel. Grație hărniciei proverbiale a chinezilor, ei au reușit să fie pe primul loc în ceea ce priveşte globalizarea. Demn de menționat că,  în legislaţia chineză se utilizează termenul de "societate a învăţării".

Anual, Institutul ”Confucius” din cadrul ULIM acordă burse la prestigioase universități din China celor mai buni studenți din RM, cu succese mari la învățarea limbii acestei țări. Bursele sunt pentru tineri la ciclul de licență pentru un semestru, un an sau doi, în baza unui acord de colaborare dintre Hanban (Sediul General al Institutelor Confucius) și ULIM, ce vizează promovarea limbii și culturii chineze în R. Moldova, oferind  programe de schimb educaţional-cultural intre cele doua state.

Azi, dezvăluim cititorilor noștri despre experiența de-a studia în China a Corinei Ovcearenco, masterandă la Facultatea de Litere în cadrul ULIM, care a transformat pasiunea pentru o limbă asiatică, în performanța de a obține bursă la una dintre universitățile de top din străinătate: 

http://ulim.md/setari/via%C8%9Ba-universitara/viata-studenteasca/evenimente/experientele-mobilitatilor-academice-societatea-invatarii-din-china-deschisa-studentilor-ulim

Angelina Olaru, Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


01.02.2016