În contextul deficitului de studenți în țară și străinătate,
admiterea la ULIM e de nivel încurajator

Rezultatele admiterii la ULIM pentru anul academic 2017-2018, la studii de licență și masterat, arată că Facultatea Drept rămâne prima în topul preferințelor tinerilor. 26% din totalul studenților din anul I înmatriculați constituie cei de la Facultatea Drept, 23% - de la Facultatea Științe Economice, 14% - de la Facultatea de Litere, 12% - de la Facultatea Biomedicină și Ecologie, 11% - de la Facultatea Informatică, Inginerie și Design, 7% - de la Facultatea Psihologie, Științe ale Comunicării și Asistență Socială și tot 7% - de la Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism. Acestea sunt statisticile prezentate la recenta întrunire a Senatului ULIM, de dr. conf. Lilia Mărgineanu, șefa Catedrei Drept Privat.

Conform unui chestionar al Comisiei de Admitere ULIM, 50% dintre respondenți au aflat despre avantajele de a fi student la ULIM - din sursele din internet, 32% - de la studenții și absolvenții ULIM, peste 10% - numai din mass-media.

”Numărul studenților la frecvență redusă în anul curent de studii a crescut considerabil, precum și a cetățenilor străini, dornici să învețe, la ULIM”, a subliniat dna Lilia Mărgineanu. În cadrul aceleiași reuniuni a senatului, rectorul Andrei Galben a menționat că situația privind admiterea la ULIM, în contextul deficitului de studenți la universitățile din țară și străinătate, se menține la un nivel satisfăcător și chiar încurajator.

Aceasta se datorează brandului puternic ULIM, imaginii de instituție universitară de elită, cu o echipă de profesori competitivi în R. Moldova și în afară, susține dl. Andrei Galben. Dovadă este numărul în creștere a studenților internaționali, dar și modernizarea continuă a calității procesului de studii.

”Noi, cei din echipa ULIM, lucrăm în permenență la aplicarea în practică a standardelor învățământului european și practicilor educaționale ale universităților asiatice de top, pentru a forma generații de  absolvenți de mâine, care ne vor reprezenta cu mândrie în lume”, declară dl. Andrei Galben.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


26.10.2017