În contextul Zilei Mondiale a Sănătății,
ULIM se raliază campaniei internaționale anti-depresie

Ziua Mondială a Sănătăţii în acest an a orientat atenţia asupra flagelului secolului XXI, depresia. Cu acest prilej, Facultatea Biomedicină și Ecologie și Departamentul Informațional Biblioteconomic au organizat un eveniment anti-depresie, la ULIM, care a constat dintr-o prelegere publică susținută de lectorul Ludmila Socolova și un master-class pentru viitorii cosmetologi, prezentat de specialiști practicieni din domeniu.

”Și la ULIM, ne raliem campaniei internaționale de luptă împotriva depresiei și anxietății, care afectează nu doar persoanele în etate, ci și tinerii, din cauza recesiunii economice, obsesiei pentru internet, relațiilor interumane dificile, lipsei locurilor de muncă, salariilor mizere, reducerilor de cadre etc. Acestea și multe alte cauze pot aduce la depresie, iar cei care încep să sufere de această boală nu vor să comunice și se izolează.

Masterclass, oferit viitorilor cosmeticieni de apreciați esteticieni ai momentului

Una dintre metodele de evitare a acestui flagel pentru tineri este să-și mențină sănătatea și frumusețea, prin apelarea la serviciile cosmeticienilor”, susține dna Ludmila Socolova. Studenții Facultății Biomedicină și Ecologie, viitori cosmeticieni, au beneficiat de un master-class de zile mari, susținut de dna Tatiana Andrușcenco, dermatolog cosmetolog, la Casmara Prestige.  

La ULIM, cei interesați pot obține specialitatea de servicii publice (estetologie). ULIM are deja peste 1500 de absolvenți cosmeticieni, între care sunt și câștigători ai unor concursuri internaționale de profil. Cadrele didactice din cadrul Facultății Biomedicină și Ecologie pun accent pe instruirea studenților de specialiști practicieni cu experiență, recunoscuți de companii internaționale de profil.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


12.04.2017