În contextul Zilelor Culturii Coreene,
spectacol de excepție, prezentat de studenți ulimiști

Filarmonica Națională a găzduit un spectacol de zile mari, dedicat aniversării a 23-a de la stabilirea relațiilor dintre RM și Coreea de Sud și de șapte ani de la deschiderea Centrului de Cultură și Limbă Coreeană ”Se Jong”, în incinta ULIM. Studenții pasionați de studierea acestei vechi civilizații, între care dansatori apreciați în context internațional și campioni mondiali, au participat la eveniment.

Dl. Igor Munteanu, vicerector pentru cooperare internațională și parteneriate academice, fost ambasador al RM în SUA, a adresat un cuvânt de felicitare curajosului popor coreean, cu ocazia zilei sale naționale.

Domnia sa și-a exprimat admirația față de succesele reprezentanților de marcă ai R. Coreea în promovarea limbii și culturii coreene în lume. ”Suntem bucuroși să avem la ULIM un colectiv puternic de profesori din R. Coreea, care de șape ani popularizează limba, literatura, cultura și civilizația coreeană în RM. Suntem mândri și de tinerii, care studiază această limbă orientală și construiesc punți de comunicare între națiunile noastre”, menționează dl. Igor Munteanu.

În semn de înaltă apreciere față de realizările în activitatea didactică, dl. Igor Munteanu a acordat Medalia de onoare a ULIM dlui Han Ho Jin, consilierul principal al Consulatului Onorific al Coreei de Sud în RM și directorul Centrului de Cultură și Limbă Coreeană ”Se Jong”.

Campioni mondiali și dansatori apreciați în străinătate

Publicul a fost încântat de evoluarea formației artistice ”K-pop cover dance 2STORM”, deținătoarea Premiului Mare la Festivalul ”K-Pop World Fest-2015” și învingătoarea în cadrul Festivalului K-Pop din București. Celebrul joc al evantaielor a fost interpretat de studente ale universității noastre. Anastasia Bânzaru a cântat piesa populară coreeană ”Destinul omului”.

Grigore Cobîleanschi, student în anul III la Facultatea de Litere (Engleză-Coreeană) și Roman Vataman, proaspăt absolvent al aceleiași facultăți de la ULIM, campioni mondiali la taekgyeon (forma veche a takwondo-ului), au fost îndelung aplaudați, după o scurtă reprezentație a acestei arte marțiale.

Apariția pe scenă a ansamblului popular de copii ”Doruleț” din satul Oxentea, r-l Dubăsari, a fost o altă surpriză a serii. Primarul Valeriu Rusu a menționat aportul deosebit al profesorilor coreeni din ULIM în dezvoltarea acestei localități, prin intermediul cărora,  de patru ani, beneficiază de investiții din Coreea.

La eveniment a ținut un discurs și dl. Vladimir Rusu, consulul onorific al Coreei în RM, care a felicitat diaspora coreenilor din țara noastră cu ocazia sărbătorilor.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM

 


07.11.2015