Institutul CONFUCIUS invită
Pas cu pas, pe drumul limbii chineze

În ziua de 31 octombrie, când majoritatea tinerilor din Chișinău au sărbătorit Haloween-ul, studenții Institutului CONFUCIUS ULIM au făcut câțiva pași spre visul lor de a cuceri Țara Marelui Zid, la primul Colțișor chinezesc din anul de studii curent, sub genericul Pas cu pas, pe drumul limbii chineze. Colțișorul Chinezesc reprezintă un șir de activități, organizate de Institutul CONFUCIUS din cadrul ULIM, care au ca scop promovarea limbii și culturii chineze și sunt destinate publicului larg.

Colțișorul Chinezesc își așteaptă prietenii, dornici de cuceriri profesionale

Anul precedent, Institutul CONFUCIUS ne-a bucurat cu evenimente, dedicate medicinii tradiționale chinezești, zodiacului chinezesc, tradițiilor de nuntă, Operei din Beijing ș.a., invitând personalități și specialiști din varii domenii din țara. Ce ne pregătesc prietenii din China anul acesta?

Primul Colțișor Chinezesc a fost dedicat metodologiilor de studiere a limbii chineze, precum vizionarea filmelor, audierea muzicii din Țara Marelui Zid, învățarea sub formă de jocuri etc. Programul s-a început cu un discurs, susținut de lectorul ULIM, doctor conferențiar universitar, dna Li Li. Ea a povestit cum un cuvânt în limba chineză, utilizat în diferite situații, poate avea semnificații diferite, fapt ce poate induce în eroare începătorii.

Studenții au fost invitați să urmărească un fragment din telenovela 《家有儿女》(Familia cu copii), foarte populară în China. Ulterior, tinerii trebuiau să devină ei înșiși actori și să încerce să joace roluri din scenele vizionate.

Profesori din Țara Marelui Zid aplică jocul, muzica și filmul în predare

După aceea, au urmat jocuri, conduse de dna Chen Qi, lector în grup pentru copii începători la cursuri IC, ce cerea de la studenți răspunsuri la întrebări, descrieri de imagini, animale, culori, fructe în chineză, de a pronunța frânturi de limbă. Cel mai optimist a fost  jocul de pantomime, în care diferite cuvinte trebuiau să fie reprezentate prin gesturi și ghicite de cursanți… doar în limba chineză.

Programul s-a încheiat cu un cântec, pe versurile faimosului poet chinez Su Shi, interpretat de ansamblul profesorilor IC. Unii dintre studenți, care deja cunosc piesa, au putut să se implice formidabil. Următorul Colțișor Chinezesc va fi organizat pe 20 noiembrie și va fi consacrat bucătăriei chinezești. Toți cei pasionați de limba, cultura și civilizația chineză sunt așteptați la eveniment!

Institutul CONFUCIUS ULIM


02.11.2017