Institutul CONFUCIUS ULIM își deschide ușile pentru studenții din sudul RM

O delegație a Institutului CONFUCIUS ULIM, condusă de directorul acestuia, dl Wang Yifeng, a vizitat Universitatea de Stat „B. P. Hașdeu” din Cahul și Universitatea de Stat din Comrat. Delegația a avut întrevederi cu conducerile celor două instituții de învățământ superior din sudul R. Moldova. Discuțiile s-au axat pe necesitatea organizării, în timp proxim, a cursurilor de limba și cultura chineză pentru tinerii din regiune, care vor fi predate de lectori-voluntari ai Institutului CONFUCIUS ULIM, în cadrul universităților respective. Întâlnirile au beneficiat și de prezența dlui Vladimir Chirinciuc, ex-vicerector ULIM pentru relații internaționale.

Dl Andrei Popa, rectorul Universității ”B.P. Hașdeu”, a promis acordarea sprijinului necesar pentru realizarea acestui proiect, în vederea bunei organizări a lecțiilor în orașul Cahul și în localitățile învecinate.  

Dl Zaharia Serghei, rectorul Universității de Stat din Comrat, și-a exprimat speranța că, în curând, în incinta instituției în cauză, va fi inaugurat un nou centru lingvistic, creat cu ajutorul CONFUCIUS ULIM, care va oferi oportunități studenților și elevilor din Gagauzia de a învăța limba și cultura chineză.

În cursul lunii ianuarie, la instituțiile de învățământ superior din Cahul și Comrat, vor fi organizate grupe de studenți, dornici să studieze limba Țării Marelui Zid. Cursurile vor fi gratuite pentru copii și adulți.

La momentul actual, în cadrul  universității din Bălți și a unei instituții preuniversitare din Ungheni, cursurile organizate de Institutului CONFUCIUS ULIM se desfășoară cu succes. Pas cu pas, Institutul CONFUCIUS ULIM își atinge obiectivul de a răspândi limba și cultura chineză, pe tot teritoriul R. Moldova, pentru a dezvolta capacitatea înțelegerii reciproce între popoarele țărilor noastre.

Conducerea Institutului CONFUCIUS ULIM exprimă mulțumiri dlui Vladimir Chirinciuc pentru participarea la întrevederile cu conducătorii celor două universități, în ultima sa zi în funcția de vicerector al ULIM. De asemenea, și pentru toată munca și sprijinul acordat Institutului CONFUCIUS ULIM. 

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


17.01.2018