Kurp Jaroslaw, profesor din Polonia: „ULIM a devenit pentru mine a doua casă”

Aula polonă a găzduit, recent, o întâlnire de zile mari, de rămas bun, cu profesorul de limbă poloneză, Kurp Jaroslaw şi discipolii săi. Timp de cinci ani, domnia sa a predat la ULIM cursuri gratuite în limba lui Chopin, în cadrul Programului de Lectorat. Acesta s-a desfășurat, grație sprijinului financiar al Ministerului Ştiinţei şi Învăţământului Superior al Poloniei şi a colaborării fructuoase între ambasada acestei țări în Republica Moldova şi instituția noastră.

Studenţii s-au arătat mulțumiți de calitatea predării, menționând profesionalismul, competența și talentul pedagogic ale lui Kurp Jaroslaw. În plus, tinerii au avut posibilitatea să-și îmbunătățească limba polonă chiar în Polonia, timp de trei saptamini, anume în oraşele Kraków şi Byalistok. Acolo ei au beneficiat de cursuri de lingvistică în limba poloneză, au vizitat locuri pitoreşti și au participat la manifestări culturale.

La rândul său, Kurp Jaroslaw a menționat: „Mulţumesc ULIM, mulţumesc dragi studenţi! ULIM a devenit pentru mine a doua casă!”. El a adus laude studenţilor noștri pentru hărnicia și perseverența lor în învățarea limbii marilor personalități culturale europene și a promis că va mai reveni în Moldova. 

În semn de gratitudine, vicerectorul Nicolae Ţâu i-a înmânat oaspetelui un certificat de apreciere şi un suvenir care îi va reaminti de universitatea noastră. 

Menționăm că, predarea cursurilor gratuite de poloneză, turcă şi coreeană va continua în anul de învățământ 2015-2016.

Serviciul de presă, ULIM


17.06.2015