La final de mandat, ambasadorul Chinei, Tong Mingtao, promite că va sprijini ULIM-ul

La final de mandat, Excelența Sa Tong Mingtao, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în Moldova, a efectuat o vizită la ULIM, pentru o întrevedere de rămas bun .

El a mulțumit rectorului Andrei Galben pentru colaborarea excelentă, grație căreia a reușit să cunoască situația politică și cultura poporului nostru. Excelența Sa și-a arătat satisfacția colaborării în ceea ce privește dezvoltarea Institutului”Confucius” din cadrul ULIM, o platformă de primă importanță de studiere a limbii chineze și de cunoaștere a tradițiilor Chinei.

Ambasadorul Tong Mingtao apreciază contribuția esențială a conducerii ULIM la marele succes internațional – decernarea în anul 2013 pentru Institutul ”Confucius” a Premiului de Excelenţă, în cadrul celei de-a VIII-a Conferinţe Internaţionale a Institutelor ”Confucius”. Diplomatul chinez promite că va sprijini ULIM-ul pe căi diplomatice, chiar și după încheierea mandatului în R. Moldova.

Academicianul Andrei Galben afirmă interesul puternic al comunității academice din universitate pentru cooperarea cu China și menționează aportul deosebit al ambasadorului Tong Mingtao în impulsionarea relațiilor bilaterale dintre țările noastre. Rectorul i-a mulțumit Excelenței Sale pentru amabilitatea de a susține eforturile profesorilor noștri.

ULIM a devenit un partener activ în domeniul educației și cercetării cu Republica Populară Chineză. Mai ales că, din anul 2009, de la inaugurarea Institutului ”Confucius”, se observă un interes crescând al tinerei generații față de limba și cultura Chinei. Andrei Galben este de părere că, acești trei ani petrecuți la Chișinău de ambasadorul Tong Mingtao au lăsat urme adânci în relațiile bilaterale dintre țările noastre.

La întrevedere a participat și Nicolae Țâu, vicerector pentru relații internaționale și director al Institutului ”Confucius” din partea R. Moldova.

Serviciul Marketing și Comunicare, ULIM                        


18.06.2015