La Gala Premiilor TRM 2017, ULIM i-a fost conferit titlul onorific ”Universitatea Anului”
Ultima apariție publică a regretatului rector Andrei Galben

La 16 decembrie 2017, regretatul rector Andrei Galben a ridicat premiul IPNA Compania ”Teleradio-Moldova” - ”Universitatea Anului 2017” - în cadrul unei emisiuni înregistrate la Moldova 1 TV, alături de alte mari personalități, precum compozitorul Eugen Doga, criticul literar și eminescologul Mihai Cimpoi, artiști și medici renumiți din R. Moldova, invitați pentru ceremonie. La numai două ore după finalizarea filmărilor, Andrei Galben a fost răpus de un infarct generalizat. Întreaga comunitate academică ULIM deplânge în continuare dispariția pământească a regretatului profesor.

Urmăriți un fragment din emisiunea Gala Premiilor TRM 2017, difuzată, pe 7 ianuarie 2018, de Moldova 1 TV: 

Este ultima emisiune TV, la care a participat regretatul rector academician Andrei Galben, pentru a ridica diploma acordată ULIM de IPNA Compania ”Teleradio-Moldova”, prin care se anunță că instituției noastre i-a fost conferit titlul onorific ”Universitatea Anului”, cu nominalizarea ”Progres și inovare în educație”, pentru 25 de ani de studii de calitate, colaborare internațională și promovarea pozitivă a imaginii R. Moldova pe mapamond.

 Nominalizarea ”Progres și inovare în educație”, pentru 25 de ani de studii de calitate și colaborare internațională excelentă

 ULIM este unica instituție de învățământ superior din R. Moldova, inclusă a treia oară consecutiv în clasamentul mondial al universităților U-MULTIRANK 2017. Este o universitate model, o carte de vizită a R. Moldova, cu peste 30 000 de absolvenți, jumătate dintre care sunt din peste 30 de țări ale lumii – acesta este argumentul forte, invocat de IPNA Compania ”Teleradio-Moldova”, care a decernat ULIM această distincție. Pentru mai multe detalii, accesați ACEST linc. (http://www.ulim.md/news/ulim/interna%C8%9Bionalizarea-ulim,).

 ”O mândrie nu doar pentru colectivul ULIM, ci și pentru întreaga societate din RM”

 În discursul său, susținut în cadrul ceremoniei în cauză, regretatul academician Andrei Galben a spus următoarele:

 ”Este o mândrie nu doar pentru colectivul nostru, ci și pentru întreaga societate din R. Moldova, deoarece ULIM face parte nu doar din topul celor mai bune instituții de învățământ superior din republică, dar și de pe mapamond, fiind prezentă în varii clasamente internaționale. La ora actuală, la ULIM își fac studiile peste 2500 de tineri din 34 de țări, dintre care 1500 din România, inclusiv deputați ai Senatului și Parlamentului.

Absolvenții ULIM sunt prezenți în toate structurile administrației publice centrale și regionale. Sunt miniștri, ambasadori, conducători ai unor departamente în țară și străinătate. Succesul se datorează potențialului intelectual al R. Moldova, de unde sunt profesorii noștri, care muncesc împreună cu colegi din mai multe centre universitare de peste hotare. Azi, ULIM este un mesager notoriu în străinătate. Vă doresc un nou an fericit, capacitatea de a genera și crea pentru acest popor, pentru acest pământ! Or, nu suntem cu nimic mai inferiori, ci adesea net superiori altor popoare!”

 

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM

09.01.2018