La ULIM, vor începe cursurile gratuite de limba turcă, predate de un profesor doctor de la Universitatea Hacettepe din Ankara

În cursul dimineții, profesorul universitar Hülya Küçükoğlu, PhD, de la Școala de Limbi Străine în cadrul Universității Hacettepe din Ankara, însoțită de dna Esra Șen, reprezentanta Ambasada Turciei în R. Moldova (secretar III), au efectuat o vizită de lucru, la ULIM. Dr. Hülya Küçükoğlu a fost desemnată de Ministerul Educației Naționale a Republicii Turcia pentru angajarea, la ULIM, ca lector de limbă turcă. Oaspeții au avut o întrevedere cu șefii unor structuri ale ULIM, în frunte cu dl Vladimir Chirinciuc, vicerector pentru relații internaționale și dna Valentina Ciumacenco, directoarea Centrului Cooperare Internațională.

Conducerea ULIM a examinat candidatura dnei Hülya Küçükoğlu pentru funcția de profesor de limba turcă și a rămas satisfăcută de buna reputație pedagogică și experiența internațională științifico-didactică, de mai bine de zece ani, a doamnei doctor în științe filologice, invitând-o să predea în cadrul instituției noastre. (CV atașat)

La întâlnire s-a decis, ca dna Hülya Küçükoğlu să fie prezentată zecilor de solicitanți, înscriși pentru a studia limba turcă, în ziua de marți, 16 ianuarie, la ora 17.00, în Aula Turcia (et. 7).

Colaborare excelentă dintre ULIM și Ambasada Turciei la Chișinău

Dl Vladimir Chirinciuc a rostit un discurs de salut și bun venit oaspeților, din partea rectorului interimar al ULIM – dlui Ilian Galben, dând asigurări de toată deschiderea, interesul și suportul domniei sale în ceea ce privește buna organizare a cursurilor gratuite de limba turcă, pentru toți studenții solicitanți și doritorii din afara universității.

Vicerectorul a prezentat cartea de vizită a ULIM  -  cu toate realizările și avantajele sale în plan intern și extern. Dl Vladimir Chirinciuc a remarcat colaborarea excelentă dintre ULIM și Ambasada Turciei la Chișinău, în derularea și continuitatea unor proiecte educaționale. 

Dna Hülya Küçükoğlu a mulțumit pentru amabilitatea conducerii ULIM, exprimând condoleanțe comunității academice, în legătură cu decesul subit al rectorului Andrei Galben. Profesoara din Ankara s-a arătat încântată de reputația și influența de care se bucură ULIM în plan internațional și regional, manifestând interes în a se implica în activitățile Facultății de Litere, întâi de toate, în organizarea de workshopuri pentru studenți și cadre didactice.

Un capitol deosebit în promovarea multiculturalității

Dna Valentina Ciumacenco a punctat tradiția ULIM de organizare a cursurilor gratuite de limbi străine – de coreeană, chineză, poloneză, maghiară, turcă etc., menționând că dna Hülya Küçükoğlu de la Universității Hacettepe din Ankara, deja se bucură de popularitate în rândul tinerilor doritori de a învăța limba turcă, grație CV-ului bogat al acesteia.

Notăm că organizarea cursurilor gratuite de limba turcă se efectuează  în contextul acordurilor de colaborare dintre ULIM cu Ambasada Turciei și cu Universitatea Hacettepe din Ankara. La ULIM, studiază zeci de studenți din Turcia, reprezentând un capitol deosebit privind experiența vastă în promovarea multiculturalității.

La întrevedere au mai participat dna Inga Stoianov, decan interimar la Facultatea de Litere, dna Ludmila Bodnari, directoarea Departamentului Studenți Străini și Natella Pasha, șefa adjunctă în cadrul aceleiași structuri.

 

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


10.01.2018