La ULIM a fost organizată activitatea de socializare ”Dăruind un mărțișor, dăruiești un zâmbet”

Studenții Facultății Științe Sociale și ale Educației au organizat la 4 martie curent, cea de-a VII-a ediție a activității de socializare „Dăruind un mărțișor, dăruiești un zâmbet”, pentru copiii în situații de risc din cadrul Centrului de Plasament al Copilului „Regina Pacis”, Centrului Maternal Pro-Femina (Hîncești), Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului, Direcției Generale Asistență Socială și Protecția Familiei (Orhei), Centrului Comunitar „Buburuza” (Chișinău).

Activitatea a avut ca scop facilitarea procesului de socializare a copiilor în situații de risc și contribuirea la crearea unei societăți incluzive.

Studenții specialității Asistență Socială au asigurat un program interactiv, cu variate metode activ-participative, antrenând copiii în ateliere tematice („Cum te simți? Cine ești?”; „Hai să ne salutăm în limba coreeană”; „Confecționăm mărțișoare”), flashmob-uri și activități distractive. Fiecare copil a avut alegerea de a selecta atelierul cu tematica mai atractivă pentru el, reușind să confecționeze mărțișoare, să recite poezii, să învețe formele de salut în limba coreeană, să cânte, să danseze și să lege prietenii. Totodată, copiii s-au bucurat de o adevărată sărbătoare, având parte de surprize și daruri din partea studenților Facultății în colaborare cu partenerii sociali și agenții economici: cărți și jocuri de dezvoltare, donație de la Centrul De Consultanță, Orinetare și Selecției pentru Studii la ULIM din Tîrgu Jiu, apă și sucuri de la ICS Coca- Cola (Îmbuteliere Chișinău SRL).

Activitatea s-a finalizat cu oferirea mărțișoarelor de la student la copil, moment cu impact emoțional și benefic pentru copii și pentru studenți: a fost realizată o interacțiune interpersonală și fiecare copil s-a simțit deosebit.

Evenimentul a fost desfășurat în cadrul Săptămânii de Autoguvernanță a Studenților de la Facultatea Științe Sociale și ale Educației și prima zi a debutat cu o activitate extracurriculară organizată de studenții specialității Asistență Socială.

Serviciul de Presă, ULIM


04.03.2019