Lecție americană de economie

Cu ocazia aniversării ULIM-ului, studenții de la Facultatea Științe Economice au avut un dar deosebit din partea conducerii universității noastre – o lecție americană de economie, predată de profesorul Karl Vieche, afiliat Universității ”George Washington” din SUA. Prelegerea a fost organizată, grație contribuției dnei Viorelia Moldovan- Batrînac, vicerector pentru studii.

Riscurile globale și crizele financiare au fost temele centrale, abordate de profesorul american. Studenții economiști au avut posibilitatea să afle despre cele mai recente tendințe în dezvoltarea economică la nivel mondial și regional, inclusiv riscurile ce afectează sau vor influența evoluțiile economice ale țării noastre.

RM, ca stat cu o economie mică, este continuu marcată de șocurile interne, dar și de cele externe. Dl. profesor Karl Vieche a explicat tinerilor principalele cauze ale stagnării economice ale republicii, dar și posibilele soluții, recomandări pentru relansarea economică, în condițiile globalizării.

Prelegerea deschide noi orizonturi de colaborare între cadrele didactice ale ULIM cu dl. Karl Vieche, care și-a exprimat acordul de a-i consulta în chestiuni științifice sau proiecte de cercetare.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


22.10.2015