Lecție publică: ”E-guvernarea și cea de-a 4-a Revoluție Industrială”

Recent Facultatea Informatică, Inginerie și Design din cadrul ULIM a primit vizita profesorului coreean Kim Young Sik, consilier e-guvernamental al Agenției Coreene de Cooperare Internațională (KOICA). Cu această ocazie studenții au participat la prelegerea publică cu genericul: ”E-guvernarea și cea de-a 4-a Revoluție Industrială”, prezentată de invitat.

În cadrul conferinței au fost abordate subiecte ce țin de procesul guvernării electronice, de efectele transformărilor digitale, de preocupările actuale ale specialiștilor IT și de noile concepte ale platformelor software. Kim Young Sik a comunicat studenților că e-guvernarea este reforma care va consolida democrația în instituțiile guvernamentale și va eficientiza serviciile oferite cetățenilor, fiindcă informația digitală poate fi accesată în timp real. De asemenea, profesorul i-a îndrumat pe viitorii specialiști să-și actualizeze continuu cunoștințele în aria de activitate, să studieze individual și să experimenteze tendințele din domeniu.
Prof. Kim Young Sik a studiat ingineria informației și a telecomunicațiilor la Universitatea Aerospațială din Coreea de Sud. Experiența sa profesională se face remarcată prin dezvoltarea politicilor naționale și internaționale de promovare a programelor TIC/e-guvernare și prin participarea la numeroase conferințe internaționale și programe de formare în Azerbaijan, Ucraina, Nigeria, Myanmar, Malaezia, Singapore, India, Paraguay, Tunisia, Georgia, Italia și Grecia.

Serviciul de Presă, ULIM


11.10.2018